Clasa A și-a făcut debutul la Geneva

Una dintre principalele atracții ale standului Mercedes-Benz din cadrul Salonului Auto de la Geneva este reprezentată de noua generație Clasa A. Progresul remarcabil comparativ cu modelul pe care îl va înlocui în gamă ne dă de înțeles că Mercedes-Benz își pune mari speranțe în compacta sa premium.

Aspectul rafinat, îndelung studiat, va fi completat de cele mai noi tehnologii ale companiei și de o gamă vastă de motorizări, cu o plajă de puteri cuprinsă între 109 și 211 CP. În ciuda performanțelor ridicate pentru această clasă, eficiența noului model nu a fost trecută cu vederea, cel mai ecologic propulsor fiind capabil să genereze emisii poluante de doar 99 g CO2/km.

Nici dotările de siguranță nu au fost trecute cu vederea, ba mai mult, noul Clasa A va fi prevăzut încă din echiparea standard cu sistemul Collision Prevention Assist, bazat pe tehnologie radar, care va anticipa și va preveni eventualele evenimente rutiere nedorite, petrecute la viteze mici în mediul urban.

În ceea ce privește design-ul interior, obiectivul a fost să fie păstrată latura sportivă întâlnită la exterior. Combinația de materiale și texturi folosite, toate de cea mai bună calitate, împreună cu atenția deosebită acordată fabricației, ridică standardele în materie de interioare premium în clasa compactă, fiind greu de crezut că rivalilor le va fi ușor să țină pasul.

Opțional, există posibilitatea conectivității unui smartphone la sistemul de operare al automobilului. Grație unei aplicații, un iPhone sau alt tip de telefon inteligent poate fi conectat la unitatea centrală (al cărei display are aspect de tabletă), fiind posibilă accesarea și rularea tuturor funcțiilor.

Tot clienților le revine sarcina de a opta pentru o gamă variată de elemente de individualizare, atât la exterior, cât mai ales la interior. Există trei linii principale de design, care să se muleze cât mai bine cerințelor utilizatorilor; acestea sunt: Urban, Style sau linia AMGSport.

În momentul lansării vor fi disponibile două motorizări pe benzină de 1,6 și 2 litri, capabile să producă 115 CP (A 180), 156 CP (A 200) și 211 CP (A 250). Versiunile diesel vor produce 109 CP și 250 Nm cuplu motor maxim (A 180 CDI), 136 CP și 300 Nm (A 200 CDI) și 170 CP (350 Nm) obținuți dintr-o cilindree de 2,2 litri, în cazul modelului A 220 CDI.

Adaugati comentariu