Clasa E mizează pe securitate

Noua Clasa E de la Mercedes-Benz beneficiază de nu mai puțin de douăsprezece noi sisteme de asistenţă. Interesant este faptul că majoritatea acestor sisteme sunt oferite standard, așa cum se pretează unei mărci premium.

În mod tradiţional Mercedes-Benz este sinonimul unui nivel ridicat de siguranţă în trafic. Pentru cei mai pretențioși cumpărători, există posibilitatea de a alege sisteme precum: pachet scaune multicontur active, pachet menţinere bandă de rulare, inclusiv asistent pentru menţinerea benzii de rulare şi asistent pentru unghiul mort, Night View Assist Plus, asistent menţinere atenţie și lista poate continua. De exemplu, sistemul High Beam Assist reglează automat intensitatea luminoasă a farurilor în funcție de drum și de ceilalți participanți la trafic.

Senzorii noului concept de siguranță înzestrează noua Clasă E cu „organe de simţ” noi, prezente ca dotări opţionale, care includ tehnologiile radar şi video care privesc mult în faţă şi monitorizează împrejurimile autoturismului. Dacă aceşti senzori identifică o situaţie critică, de exemplu, o distanţă prea mică faţă de autovehiculul din faţă, aceştia avertizează şoferul şi oferă asistenţă prin acţionarea sistemului de frânare.

Sistemul PRE-SAFE

Dintre multitudinea de sisteme de siguranță  prezente, sistemul  Pre-Safe merită o atenție specială. Acesta include sisteme care sunt capabile să anticipeze pericolele şi să ia măsurile de precauţie necesare. Astfel, în cazul unui pericol, mașina se pregătește de impact: pretensionarea centurilor de siguranţă, închiderea automată a geamurilor laterale şi a trapei rabatabile/glisante. Sistemul Pre-Safe se activează în situaţii precum frânarea de urgenţă, supra sau subvirarea sau când șoferul realizează manevre succesive de virare. De asemenea, sistemul Pre-Safe funcționează împreună cu tempomatul de reglare a distanţei Distronic Plus, sistem care, cu ajutorul radarului de la bord, păstrează distanța setată față de autoturismul din față, frânând sau accelerând automat.

Totuşi, în cazul în care acest lucru nu a mai fost posibil, se activează măsurile de siguranţă pentru protejarea atât a ocupanţilor autoturismului, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic. Protecţia pasagerilor este asigurată de o caroserie robustă, airbag-uri, sau tetierele Neck-Pro care în cazul unui impact din spate, se deplasează cu 56 de milimetri în faţă şi cu 23 de milimetri în sus pentru a reduce riscul de rănire la nivelul gâtului. În cazul celorlalţi participanţi la trafic, în special a pietonilor, Mercedes oferă o protecție sporită datorită echipării cu o capotă activă a Clasei E.

Pentru situațiile nefericite…

În cazul unui impact frontal, capota activă se ridică cu aproximativ cinci centimetri în zona parbrizului, prin intermediul unor arcuri, creând astfel un spaţiu de deformare suplimentar, pentru a reduce pericolul de rănire. În funcţie de tipul şi gravitatea unui accident, motorul poate fi oprit automat, iar alimentarea cu carburant întreruptă, lămpile de avarie şi luminile interioare de urgenţă sunt activate automat, iar geamurile laterale pot fi coborâte parţial, dacă acest lucru este necesar. Mecanismul de blocare a portierelor este eliberat automat după producerea unui accident. Zona de separare dintre portiera şoferului şi cea din spate, poate accelera operaţiunile de salvare, permiţând deschiderea rapidă a portierelor după o coliziune frontală.

E-Guard = Protecție la superlativ

Când vine vorba de protecţie şi siguranţă specială, Mercedes-Benz Guard stabileşte standardele de opt decenii. Ei au inventat şi perfecţionat principiul unic al protecţiei integrale din fabrică: fiecare Mercedes-Benz Guard a fost reproiectat şi reconstruit în întregime. E-Guard se distinge prin aceste cunoştinţe tehnice avansate. Clasa E cu protecţie specială nu numai că a trecut toate testele de calitate la care este supus un autoturism Mercedes-Benz,  dar îndeplineşte şi cerinţele stricte ale clasei de rezistenţă VR4.

Noul E-Guard oferă pneurile runflat, sticlă ultrarezistentă şi securizată pentru toate geamurile, sistemul electronic de control al amortizării care este conceput să susţină o sarcină suplimentară, sistemul special de frânare şi componentele special ranforsate ale suspensiei. Pentru a-şi desăvârşi conceptul integral de siguranţă, Mercedes-Benz pune la dispoziţie ghiduri de salvare în mai multe limbi pentru a furniza mai multe informaţii echipelor de salvare care intervin la locul accidentului. E-Guard este impresionant din punct de vedere al calităţii, adaptabilităţii la utilizarea zilnică şi confortului; proiectat ca o maşină cu 5 locuri, acesta asigură un spaţiu generos în habitaclu şi confortul pe care îl aşteptaţi de la un autoturism Mercedes-Benz.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top