Clasa M primește indicativul 63 AMG la pachet cu 525 CP

Mercedes-Benz și AMG lansează unul dintre cele mai puternice SUV-uri de serie și, foarte probabil, unul dintre cele mai de succes modele ce vor purta sigla 63 AMG.

Versiunea AMG a Clasei M a fost intotdeauna in topul vanzarilor AMG, iar noua generatie are ca scop continuarea acestei traditii. In virtutea trendului de downsize-ing, noul ML 63 AMG a renuntat la unitatea V8 aspirata de 6.2 l in favoarea unui V8 bi-turbo de 525 CP. Cu o capacitatea cilindrica de 5.5 l, noua unitate AMG si-a demonstrat potentialul pe modelele S 63 AMG, CL 63 AMG si, mai nou, pe E 63 AMG.

Ca orice propulsor supraalimentat, cele doua avantaje principale tin de consumul redus de carburant (11.8 l mixt) si valoarea cuplului (700 Nm). Fata de versiunea aspirata de 6.2 litri ce echipa prima generatie vorbim despre un consum mai mic cu 4.7 litri, sau 28% in minus. Optional, clientii pot opta pentru pachetul AMG Performance ce urca puterea maxima la 550 CP si cuplul la 760 Nm.

Standard, noul motor va fi cuplat unei transmisii automate cu 7 trepte ce va oferi soferului posibilitatea de alege intre modul Eficient, Sport sau Manual. In primul mod sistemul ECO start/stop este activ, iar in celelalte doua el este decuplat. Sistemul 4Matic a fost si el modificat de specialistii AMG prin intermediul unei noi cutii de transfer. Ca o premiera, noul ML 63 AMG se foloseste de sistemul Active Curve System cu bare stabilizatoare active pentru a optimiza tinuta de drum pe viraje.

Atat exteriorul cat si interiorul au primit tusele clasice AMG: evacuari duble, spoilere restilizate, jante si praguri noi, scaune sport, panou de instrumente personalizat etc. Noul ML 63 AMG va costa 108.885 euro in Germania, iar pachetul Performance va adauga acestui pret suma de 7.021 euro.

Adaugati comentariu