Advertisement

Clasa pick-up – Cărăușii

Din ce în ce mai des, pick-up-urile sunt folosite de cei cu un stil de viață activ și mai puțin pe șantiere.

 

Alegerea noastră: Nissan Navara NP300

Navara își merită cu vârf și îndesat titlul de „Pick-up al anului 2016”. A revoluționat segmentul introducând suspensiile spate cu arcuri elicoidale și punte rigidă cu brațe de ghidaj. Rezultatul se traduce prin mai mult confort pentru ocupanții banchetei care, în celelalte mașini similare cam suferă, arcurile lamelare fiind mai puțin indulgente cu amortizarea șocurilor. Dar Navara a primit titlul și mulțumită motorului. Propulsorul de 2,3 litri cu una sau două turbine dezvoltă 163 4sau 190 CP, are o forță de împingere deosebită și oferă consumuri incredibil de mici pentru mașinile din această categorie. Din punct de vedere al calității interiorului, finisărilor și materialelor, dar și al dotărilor, se apropie de ceea ce oferă SUV-urile de lux. Iar în teren accidentat este rege, senzația fiind că este indestructibil și că poate trece peste orice obstacol.

Recomandarea noastră: Navara N-Connecta 190, manuală 6 trepte Putere: 163-190 CP Preț: de la 30.380 euro

Competitorii din acest segment

FIAT FULLBACK

Bazat pe renumitul Mitsubishi L200, Fullback marchează completarea gamei italienești pe segmentul utilitarelor. Spre deosebire de L200, vine dotat mai bine. Are un singur nivel de echipare și este disponibil cu două versiuni de transmisie (manuală și automată).

Recomandarea noastră: Double Cab 6MT LX Putere: 180 CP Preț: de la 30.240 euro

FORD RANGER

Disponibil în trei variante de caroserie și trei variante de motorizare, Ranger a făcut un pas important spre “SUV-izarea” binecunoscutului pick-up de la Ford. Oferă atât versiuni tipice pentru șantier cât și versiuni mai stilizate, cu dotări specifice unui SUV.

Recomandarea noastră: Double Cab XL, 2.2TDCI 160 CP, cutie manuală Putere: 130 – 200 CP Preț: de la 26.016 euro

ISUZU D-MAX

Ultimul exponent al unei civilizații apuse, un pick-up pur și dur care încearcă din greu să țină pasul cu noii concurenți, reușind să ofere un preț bun pentru performanțe oneste.

Recomandarea noastră: Double Cab Style 2.5 D 163 CP Putere: 163 CP Preț: de la 21.566 euro

MITSUBISHI L200

Este una dintre cele mai cunoscute mașini din segmentul său. A fost primul care a făcut pasul decisiv spre un pick-up de life-style dar păstrând în același timp și capacitățile tehnice care l-au făcut celebru. Este disponibil în două variante de caroserie, cu două sau patru uși.

Recomandarea noastră: L 200 Double Cab Instyle 181 CP, cutie manuală Putere: 154 – 181 CP Preț: de la 24.588 euro

TOYOTA HILUX

Cel mai așteptat pick-up al anului n-a reușit să convingă prea mult. Socotit până nu de mult un etalon, acum a venit cu un motor prea slab pentru greutatea mare a mașinii. Dar a rămas cu un șasiu foarte solid și de încredere, lucru ce lipsește concurenților săi.

Recomandarea noastră: Double Cab Style 150 CP, cutie manuală Putere: 150 CP Preț: de la 31.800 euro

Clasa pick-up

 

VW Amarok

Remotorizat în 2016 doar cu motoare V6, Amarok vine cu cele mai puternice propulsoare de pe piață. În mod interesant, acestea consumă aproape la fel ca și cele de patru cilindri și doi litri existente până acum. Sistemul de tracțiune integrală permanentă este foarte eficient pe toate suprafețele. Interiorul pare inspirat de la fratele Touareg fiind mai luxos decât la un pick-up tradițional.

Recomandarea noastră: Amarok Aventura Putere: 163 – 224 CP Preț: de la 37.644 euro

Clasa pick-up

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top