Claudiu David se pregăteşte pentru NASCAR

Claudiu David a terminat recent, cursurile NASCAR, maşina de pregătiri fiind un Chevrolet Impala. Pilotul român are planuri mari care vizează continentul american şi faimoasa competiţie NASCAR.

NASCAR este cea mai populară competiţie de motor-sport din SUA şi până acum niciun pilot român nu şi-a încercat aici şansele. „Mă bucur că am reuşit să fac încă un pas important în cariera mea. Am pilotat o maşină de NASCAR, un Chevrolet Impala,  pe celebrul circuit Darlington, supranumit “Too Tough to Tame”. Stilul de pilotaj a trebuit adaptat cerinţelor unei competiţii diferite de cea de raliu. 

Maşinile  sunt setate şi pregătite special să obţină performanţe maxime pe un de circuit oval. Am făcut echipă bună cu Chevrolet Impala astfel încât am reuşit să obţin la sfarşitul cursului rezultate foarte bune” a declarat Claudiu David. „Mă voi pregăti în continuare pentru noua etapă din cariera mea, astfel încât să obţin şi în NASCAR cele mai bune rezultate” a adăugat acesta.

Şcoala de pilotaj Buck Baker Racing este cea mai veche şi cea mai cunoscută şcoală de pilotaj NASCAR din SUA. Buck Baker Racing School a antrenat piloţi precum Jeff Gordon, de 4 ori campion şi Tony Stewart, campion în 2002. Claudiu David intenţionează ca începând cu anul 2011 să participe în cursele NASCAR. 

Despre Claudiu David
Claudiu David este unul dintre cei mai cunoscuţi piloţi români de raliuri, cu o experienţă de peste 10 ani. A debutat în 2000 când a şi câştigat prima cursă. David a participat în World Rally Championship – WRC (Argentina, Japonia, UK), a luat startul in 65 de curse, a urcat de 37 de ori pe podium, dintre care 20 de victorii. A câştigat Campionatul Naţional din România în 2004 şi 2005 la Grupa N2, iar în 2006 a fost vice-campion. A câştigat numeroase competiţii din Campionatul European de Raliuri şi în prima sa participare în FIA-GT, la Bucureşti, a ieşit învingător.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top