Clienții Tesla, avertizați că lăsarea mașinii la Supercharger după terminarea încărcării va fi taxată

Tesla Supercharger mașini electrice

Producătorul american de mașini electrice Tesla și-a anunțat clienții din România că introduce plăți în rețeaua sa Supercharger.

Conform unui e-mail trimis de Tesla clienților săi, „începând cu data de 9 martie 2023 va fi necesară o plată pe kWh în timpul încărcării la Supercharger”.

Fără a menționa sumele aferente pe kWh, cei de la Tesla își roagă clienții să își actualizeze metoda de plată și adresa de facturare în aplicația Tesla „pentru a vă asigura accesul la Supercharger”. În privința tarifelor, informarea notează doar că, pentru a le vizualiza, va trebui atins „pinul hărții Supercharger de pe ecranul tactil al vehiculului. Tarifele de încărcare cu Supercharger variază în funcție de locație și sunt actualizate în mode regulat”.

Mai exact, diferențierea tarifelor va fi făcută în funcție de costul energiei electrice, de poziționarea stației de încărcare, dar și de cererea punctuală dintr-un anumit moment.

„Soldul complet, tarifele din sesiunile de încărcare anterioare și facturile vor fi disponibile oricând în aplicația Tesla”, mai scriu oficialii companiei americane.

Chiar mai interesant, aceștia își avertizează clienții că, „pentru orice minut în plus în care mașina rămâne conectată la Supercharger după terminarea încărcării va fi percepută o taxă de inactivitate”.

Cei de la Tesla le explică utilizatorilor că „taxele de inactivitate survin în cazul în care un vehicul Tesla ocupă o stație atunci când locația Supercharger este ocupată în proporție de cel puțin 50% și după ce sesiunea de încărcare a fost finalizată de cinci minute sau mai mult”.

Prin urmare, cei care vor totuși să își lase mașina la stație după terminarea încărcării vor fi nevoiți să urmărească atent în aplicație gradul de ocupare al stației. dacă acesta va fi mai mare de 50% sunt pasibili de a fi taxați suplimentar cu o valoare pe care o vom afla, probabil, pe 9 martie 2023.

Compania Tesla se mândrește cu existența a peste 40.000 de stații Supercharger funcționale la nivel mondial. Dintre acestea opt stații se află în București, la Promenada Mall, alte șase la Constanța, în perimentrul City Park Mall, șase la Pitești (Altex Retail Park), șase la Sibiu, opt la Cluj-Napoca și șase la Timișoara.

– 363.000 de mașini Tesla, „chemate la service” din cauza modului de conducere automată

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top