Cluj-Napoca va avea autobuze electrice cu încărcare wireless

Prima flotă de autobuze electrice cu încărcare wireless din România va fi funcțională din 2018, în Cluj-Napoca.

În total, primăria orașului Cluj-Napoca va achiziționa 30 de autobuze cu propulsie 100% electrică, fiind deja semnat un contract-cadru în acest sens cu producătorul polonez Solaris. Modelul ales este Solaris Urbino 12, iar prețul unui autobuz este estimat la o jumătate de milion de euro.

„Am comandat deja un număr de 11 autobuze electrice din cele 30. Avem confirmarea că vor sosi până în aprilie, cel târziu mai, la Cluj. Mai avem în vedere şi alte comenzi, dar între timp trebuie să pregătim infrastructura, aşa că intenţionăm să introducem inclusiv încărcarea wireless a acestora, pentru ca timpul de alimentare să se reducă de la 30 la 7 minute”, a afirmat Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, citat de ziarul Adevărul.

Primăria Cluj-Napoca va investi 36,7 milioane de euro în mijloace de transport în comun eco, fonduri provenite de la Uniunea Europeană prin AXA 4 a Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top