CNAIR: A început construcția autostrăzii Pitești-Sibiu

autostrada Pitesti-Sibiu

Au început oficial lucrările la Autostrada Pitești-Sibiu cu secțiunea 1 Sibiu-Boița aparținând lotului 1. Acesta are 13,1 km și costă 612 milioane lei fără TVA. 

A început construcția la cea mai așteptată autostradă din România, Pitești-Sibiu, care ar finaliza practic coridorul 4 Pan-european ce traversează România de la est la vest.

Această autostradă este crucială pentru economia României și este așteptată și de cei de la Dacia, care are o cadență de transport  2.000 camioane pe săptămână și pierde în prezent circa 80 euro pe mașină din cauza drumului care durează foarte mult.

Contractul pentru acest tronson a fost semnat pe 14 aprilie 2019 de CNAIR și firma austriacă Porr Construct SRL care a primit deja și autorizația de construcție.
Lucrările de construcție vor dura 36 luni.

Când vor fi finalizate lucrările, legătura între noul tronson și Drumul Național 7 se va face, temporar, printr-un sens giratoriu.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 123 kilometri şi este formată din 8 loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Adaugati comentariu