CNVE Cupa Pitești Retail Park – Cea mai numeroasă participare din acest an

În weekendul trecut, noul Campionat Național de Vehicule Electrice, aflat în primul an de activitate și la cea de-a cincea etapă, a poposit la Pitești Retail Park – Auchan Bradu, eveniment de referință în mișcarea motorsportului autohton.

Piloții pasionați de alternativa ecologică a motorsportului, de cele mai avansate tehnologii ale viitorului, posesori de automobile cu propulsie electrică, sunt  cei care concurează în Campionatul Național de Vehicule Electrice.

Noul Campionat Național de Vehicule Electrice începe să se contureze, la Pitești Retail Park având cea mai numeroasă participare, cu piloți veniți din București, Buzău, Brașov, Pitești și Iași.

CNVE Cupa Pitești Retail Park – Cea mai numeroasă participare din acest an

Pe o vreme schimbătoare, de la asfaltul încins până la ploaie intensă, piloții au făcut față cu brio acestor condiții extreme, cu ieșiri în decor, derapaje controlate și viteze amețitoare.  Un spectacol total, apreciat de numeroșii spectatori piteșteni, cei care ne-au fost alaturi pe tot parcursul celor două zile ale acestui eveniment, inclusiv la premiere.

Clasamentului OPEN, cele mai râvnite locuri pe podium, a fost dominat de buzoianul Adrian Balotă – Tesla Model 3 Performance, cu timpul: 00:47:64, consolidându-și astfel și prima poziție în clasamnetul anual.

Pe locul doi, se clasează brașoveanul Horia Platona – Mini Cooper SE, cu un timp foarte apropiat de Adrian, mai putin de 3 zecimi de secundă, 00:47:91.

Locul 3 revine astfel bucureșteanului Constantin Ciobanu, pentru prima dată în CNVE, cu Mini Cooper SE, cu timpul: 00:48:46

La grupa E1, cele cu puterea sub 250 CP, locul 1 este ocupat de brașoveanul Horia Platona (00:47:91) cu Mini Cooper SE, locul 2 de bucureșteanul Constantin Ciobanu (00:49:35) cu Mini Cooper SE, locul 3 revenindu-i bucureșteanului Ciprian Cherciu (00:50:63) cu Kia e.

La grupa E2, cele cu puterea peste 250 CP, locul 1 este ocupat buzoianul Adrian Balotă (00:47:64) cu Tesla Model 3 Performance, locul 2 de Paul Baque, pilot de origine franceză, stabilit in Pitești (00:48:91), locul 3 revenindu-i astfel piteșteanului Vlad Turcescu (00:50:04) cu Smart Roadster electric.

Grupa Sport a fost dominată de Adrian Balotă (00:47:73), locul doi Horia Platona (00:48:14) și locul 3: Constantin Ciobanu (00:48:46).

La echipe a ieșit învingătoare AMI RACING cu 80 puncte, urmată de EV SHOP cu 49 puncte. Locul 3 este obținut de SUV CARS cu 41 puncte.

Timpii obținuți în clasamentul Open al CNVE sunt foarte apropiați de cei din CNSS, reprezentând provocarea: mașini cu propulsie electrică sau mașini cu combustie internă.

Clasamentul anual după trei etape poate fi vizualizat aici: https://cnve.gtautoclub.ro/clasament-general/

Cupa Pitești Retail Park, a trecut un nou test al capacității organizatorice. cu programul respectat la minut, atât datorită echipelor de arbitri din Câmpulung și Buzău, cât și cronometrării realizate de Onest Timing.

Spectacolul din cadrul CNSS si CNIA va avea loc peste 2 săptămâni, cu ocazia etapei a șasea, Cupa Shopping City Râmnicu Vâlcea, programată în perioada 3-4 septembrie.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Coperta AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Revista AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Paza bună trece primejdia rea. Deci, ”cumpără ACUM” (vorba teleshoppingului) revista AutoExpert nr. 249, înainte de a dispărea de la chioșcurile de

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top