Codul Rutier: Luminile de zi sau de întâlnire, obligatorii pe toate drumurile publice

Codul Rutier

Codul Rutier a fost modificat iar participanții la trafic vor avea obligația să folosească luminile de întâlnire pe toate categoriile de drumuri publice. 

Luminile de întâlnire (faza scurtă) sau luminile de zi vor trebui folosite pe toate categoriile de drumuri publice, conform noilor modificări aduse Codului Rutier. Până acum, obligația de a rula cu luminile aprinse chiar și pe timp de zi era valabilă doar pentru autostrăzi, drumuri express și drumuri naționale europene.

Luminile de zi devin obligatorii pe toate drumurile

Inițial proiectul prevedea extinderea utilizării luminilor de întâlnire sau luminilor pentru circulația diurnă doar pentru drumurile naționale (DN).

Proiectul de modificare a Codului Rutier a fost inițial respins în Parlament în 2020, dar a fost avizat din nou anul trecut, în luna octombrie, a trecut prin comisiile de specialitate și a fost votat în plenul Camerei Deputaților și promulgat de Președinte. Codul Rutier va fi, astfel, modificat, iar obligația de a folosi luminile pe toate categoriile de drumuri publice pe timp de zi devine oficială. În caz contrar, pe lângă amendă, aceștia vor primi și 2 puncte de penalizare.

Anterior, în luna februarie a anului trecut, Codul Rutier a fost modificat cu sancțiuni mai mari pentru diferite contravenții, inclusiv conducerea agresivă.

Modificările Codului Rutier vor intra în vigoare la 3 zile după publicarea în Monitorul Oficial.

Via Profit.ro

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top