Colaborare istorică: Aston Martin Zagato V12

La 50 de ani de la lansarea modelului DB4GT Zagato, Aston Martin revine cu o noua colaborare cu celebra casa de design. V12 Zagato prefigureaza bolidul Aston Martin ce va alerga in cadrul cursei de anduranta de 24h Nurburgring.

Proiectul V12 Zagato a demarat in anul 2010, avand ca punct de plecare modelul Vantage V12. La nivel de exterior putine elemente tradeaza originile modelului Zagato, designerii finisand un produs cu o personalitate proprie. Panourile de caroserie sunt confectionate integral din aluminiu, iar finisarea lor a fost realizata manual. Din declaratiile designerilor, formele lui V12 Zagato exclud tehnicile automate de productie. Spre exemplu, aripa fata a fost realizata prin presarea a sapte panouri din aluminiu.   

Platforma tehnica cu sasiul din aluminiu este identica cu cea a lui V12 Vantage, la fel si motorul V12 de 6 l, 510 CP si 570 Nm. Modelul de competie va fi inscris in cursa de 24h de la Nurburgring din acest an (25-26 iunie) si va suferi modificari tehnice si optice in concordanta cu regulamentele FIA. 

In ton cu traditia Aston Martin modificarile aplicate nu vor fi extensive, tocmai pentru a demonstra ca modelele produse de britanci sunt rude apropiate ale masinilor de competitie. Ca o precizare, oficialii Aston Martin au declarat ca o versiune de strada a conceptului V12 Zagato deja a fost a aprobata. Ramane de vazut doar in cate exemplare va fi ea produsa. 

Prima infatisarea publica a lui V12 Zagato va avea loc la concursul de eleganta Villa D’Este ce va avea loc, ca in fiecare an, pe malul lacului Como din Italia pe 21 Mai 2011. 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top