Colecția de securitate by Mercedes-Benz

Cele mai noi modele Mercedes Benz afișează o listă impresionantă de dotări de siguranță, atât în echiparea standard cât și pe lista de dotări opționale.

Active Lane Keeping Assist

Este un sistem electronic de asistență pentru menținerea benzii de rulare pe care se efectuează deplasarea. Sistemul monitorizează constant banda de rulare, având ca repere marcajele drumului. Acestea sunt urmărite pe baza diferenței de culoare dintre ele și drum. Când vehiculul părăsește brusc, fără să semnalizeze în prealabil, banda pe care se deplasează, sistemul imprimă impulsuri în volan, avertizând astfel șoferul. pentru a corecta poziția automobilului și a-l repoziționa pe traiectoria inițială.

Sistemul PRE-SAFE

A reprezentat la lansarea sa o adevărată revoluționare a sistemelor de securitate pentru automobile. Ideea de la care a fost dezvoltat, a fost aceea de a anticipa un eveniment rutier și nu doar a acționa atunci când acesta se produce. Sistemul analizează în permanență parametrii drumului și condițiile de deplasare; mai mult, el analizează și comportamentul celorlalte vehicule participante la trafic. Când sesizează situații limită sau dificile, sistemul pregătește automobilul pentru un eventual impact: închide geamurile și trapa, pretensionează centurile, repoziționează scaunele față și tetierele în poziția optimă pentru impact și controlează traiectoria prin intermediul sistemului de stabilitate.

High Beam Assist

Reprezintă un sistem inovator de iluminare pe timp de noapte, care permite farurilor să lumineze cu intensități diferite. HBA variază distanța pe care bat farurile (comută între faza scurtă și faza lungă și în plus reglează permanent distanța iluminată) în funcție de prezența altor participanți la trafic.

Sistemul Night Vision

Pentru deplasările pe timpul nopții, a fost creat un sistem de vedere care iluminează drumul cu raze infraroșii, invizibile ochiului pentru a nu afecta vizibilitatea șoferului. Informațiile culese de sistem sunt prelucrate și dau naștere unei imagini alb-negru a drumului, care este proiectată pe ecranul sistemului Comand; șoferul poate detecta astfel eventualele obstacole neiluminate de pe drum sau persoanele care se deplasează în câmpul vizual al acestuia, mult mai devreme decât ar realiza-o în lumina farurilor.

Blind Spot Assist

Are rolul de a informa șoferul dacă este periculos să efectueze manevre de schimbare a benzii de deplasare. Sistemul monitorizează drumul prin intermediul a 2 radare, observând așa numitele „unghiuri moarte“ și semnalează prin intermediul unor leduri roșii aflate în oglinzile retrovizoare, prezența unor vehicule în aceste unghiuri. Se evită astfel situațiile de depășiri care pot genera coliziuni.

Attention Assist

Este un sistem perfecționat de monitorizare a atenției șoferului. Sunt monitorizați peste 70 de parametri, însă definitoriu este comportamentul virator al șoferului. Sunt monitorizate: starea drumului, timpul din zi, condițiile atmosferice, starea sistemelor de bord, etc. Dacă șoferul începe să aibă manevre de virare inconsecvente (bruște sau de corectare a traiectoriei), atunci primește avertizare sonoră și vizuală, cum că ar fi indicat să se efectueze o pauză, pentru odihnă și evitarea oricăror neplăceri.

Sistemul Adaptive Brake Lights

Își intră în rol la frânările de urgență și are rolul de a informa participanții la trafic din spate, când șoferul efectuează o frânare bruscă sau de urgență. La acționarea bruscă a pedalei de frână, lămpile de stop se aprind intermitent, cu o frecvență mare, pentru a informa șoferii. Acest sistem are avantajul că transmite mult mai rapid și eficient informația către șoferii din spate, ajutând astfel la evitarea cazurilor când se produc coliziuni din cauza frânărilor de urgență.

Adaptive Airbags

Mercedes echipează airbag-ul șoferului și pe cel al pasagerului, cu un sistem adaptiv care, în funcție de mai mulți parametri și de duritatea impactului, poate deschide pungile de aer în diferite trepte. Astfel că airbag-ul poate fi complet umflat, sau poate fi umflat doar parțial, în cazul când nu este vorba de un impact foarte puternic.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top