Colecție secretă de Porsche, Ferrari și Corvette

colectie secrete Porsche, Ferrari, Corvette China

Un avocat din Shanghai a descoperit în Guangzhou o colecție de câteva mașini supersport peste care se așterne praful. Cum au ajuns aceste mașini în această stare aflați din materialul următor. Porsche, Ferrari, Corvette – mașini de vis pe care oricine și le-ar dori în garaj.

Foto: James Wan

Avocatul James Wan locuiește în Shanghai iar în timpul liber lucrează ca fotograf amator. În călătoriile sale el a descoperit o mică comoară: un showroom pentru mașini supersport care a fost închis în 2012.

Showroom-ul se află în Panyu Energy Conservation Science Park din Guangzhou. Aici a fost locația singurului dealer Ferrari de la acea vreme care a fost închis urmare a legii anti-corupție și a consumului excesiv din 2011.

Însă după închidere acolo au rămas printre prospecte și afișe publicitare și trei mașini supersport.

Acestea sunt un Chevrolet Corvette C5 Z06 galben, un Ferrari 575 Superamerica și un Porsche Carrera GT.

Ferrari 575 Superamerica este într-o versiune foarte rară cu o cutie manuală în timp ce Porsche Carrera GT vopsit în culoarea Zanzibar red are numărul de șasiu 1255.

Culoarea Zanzibar red era o culoare exclusivă și nu există decât trei exemplare cu această culoare livrate de uzină.
Iar acestea se află în alte locuri de pe glob cum informează revista germană auto motor und sport. Unul este în Germania (interior negru, jante de aliaj colorate și etriere de frână galbene), al doilea este în Chicago (interior bej, jante de aliaj colorate și etriere argintii sau galbene) iar al treilea este în California (interior negru, jante de aliaj colorate și etriere galbene).

S-au produs 1279 unități Carrera GT iar acesta are numărul 1255 deci este printre ultimele produse. Numai că acest număr 1255 are specificație europeană și un interior negru, roți colorate și etriere de frână galbene.

colectie secrete Porsche, Ferrari, Corvette China

Sunt două ipoteze pe care le ia în calcul auto motor und sport. Ori există un al patrulea model cu această culoare ori această mașină a fost exportată ca second hand din Germania, ultima ipoteză fiind mai plauzibilă. Mașina are circa 4.500 km la bord.

colectie secrete Porsche, Ferrari, Corvette China

Porsche Carrera GT s-a produs din 2003 până în 2006 și costa la acea vreme 452.690 euro cu TVA 19% în Germania inclus. Avea standard frâne ceramice și se putea livra cu șase culori standard. Din 2005 clienții au putut comanda orice nuanță de vopsea și există peste 20 nuanțe diferite în care a fost vopsită mașina la comandă.

Carrera GT avea un motor V10 aspirat de 6,8litri care dezvolta 612 CP. Accelera de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde și de la 0 la 200 km/h în 14,1 secunde. Viteza maximă era de 334 km/h.

Ce se va întâmpla cu aceste bijuterii nimeni nu știe. Păcat pentru că pe zi ce trece se așterne praful pe ele.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top