COLOUR ONE for MINI by Scholten & Baijings

În timpul Salone del Mobile 2012, MINI prezintă un concept care provoacă şi inspiră gândirea, creat de cei doi designeri olandezi.

Cu ocazia ediţiei 2012 a Salone del Mobile, MINI prezintă ansamblul „COLOUR ONE for MINI by Scholten & Baijings”. Lucrarea, realizată de renumiţii designeri olandezi, explorează designul unui model MINI One prin analizarea compoziţiei până la cele mai mici detalii şi, astfel, disecă procesul de design în sine.

Consecinţa este o nouă interpretare – deopotrivă provocatoare şi inspiratoare pentru procesul de gândire -, care atrage particularităţile stilistice specifice Scholten & Baijings – culoarea şi materialul – asupra regulilor designului auto şi le pune într-o nouă lumină.

Fascinaţi de principiile prototipurilor, Stefan Scholten şi Carole Baijings şi-au propus dezasamblarea modelului MINI One. Ca model de bază al gamei, MINI One întruchipează, inevitabil şi evident, toate atributele emblematice ale mărcii, prezentându-se astfel ca automobilul ideal pentru abordarea problemelor fundamentale cu privire la toate aspectele designului MINI.

Scholten & Baijings au desfăcut MINI One precum o ceapă, strat cu strat, în timp ce s-a realizat analizarea automobilului ca atare şi a componentelor individuale. Prin aplicarea abordării conceptuale extreme, designerii au pus sub semnul întrebării aproape fiecare aspect al designului, au extras esenţa fiecărei componente, indiferent dacă acest lucru a fost dezvăluit la baza acestuia sau în timpul procesului de dezmembrare.

Designerii olandezi au completat piesele detaşate cu culori şi texturi în stilul caracteristic Scholten & Baijings. În strânsă colaborare cu departamentul de design MINI, această lucrare nu numai că a dat naştere la o interpretare foarte liberă a cadrului, dar a dat naştere şi aşa-numitelor „Art Parts” – componente care au fost extrase ca un ansamblu dintr-un automobil şi care, prin „autonomia” lor, permit o perspectivă nouă asupra designului maşinii.

De exemplu, acestea includ pneuri transparente realizare din răşină turnată, care au fost produse în cooperare cu Vincent de Rijk – designer industrial şi specialist în poliester -, care anterior a făcut numeroase proiecte pentru OMA, compania de arhitectură a lui Rem Koohlhaas. În formă descompusă, scaunele şi centurile de siguranţă reamintesc de patrimoniul mărcii în raliuri şi au fost căptuşite cu ţesături dezvoltate special. Uşile au fost îndepărtate şi sunt prezentate separat de maşină, cu texturi aurii tridimensionale sau vopsea porţelanată mată dezvoltată în comun cu MINI Design.

Adaugati comentariu