Coman amendat pentru că a venit la antrenament cu altă mașină

McLaren 570S Spider

Nu, nu e vorba de Florinel Coman de la FCSB ci de Kingsley Coman, startul de 23 ani de la Bayern Munchen care nu a respectat constractul de sponsorizare cu Audi și a venit la antrenament cu noua sa supermașină McLaren 570S Spider.  

Bayern Munchen are un contract de sponsorizare cu firma Audi încă din 2002. Audi oferă în fiecare an la alegere o mașină nouă fiecărui jucător de la Bayern Munchen.

Printre condițiile contractului se numără și obligația de a veni la antrenamente cu modelul Audi pus la dispoziție în urma sponsorizării.

Kingsley Coman Mclaren 720S

 

Numai că Kingsley Coman a încălcat regulamentul de sponsorizare și a venit la antrenament la stadion cu spider-ul său luxos McLaren 570S Spider în valoare de 209.000 euro. Acesta este echipat cu un motor V8 bi-turbo de 3,8 litri care dezvoltă 570 CP. (În fotografie apare alături de un McLaren 720S).

Citește testul cu McLaren 720S 

Coman riscă acum o amendă uriașă de 50.000 euro pentru că a încălcat contractul de sponsorizare cu Audi.

Directorul sportiv Hasan Salihamidzic a avertizat în numeroase rânduri că vor exista pedepse dure pentru cei ce nu respectă condițiile contractului.

Coman este al treilea fotbalist de la Bayern Munchen penalizat pentru încălcarea contractului de sponsorizare după Philippe Coutinho și Niklas Sule care au venit la antrenament cu mașini Mercedes și Ferrari.

Vezi filmul de prezentare al lui McLaren 570S Spider 

În schimb, jucătorii de la Bayern Munchen au voie să conducă mașini din grupul VW, așa că nu constituie o încălcare a contractului dacă vin la stadion cu modele Bentley, Lamborghini, Bugatti sau Porsche.

Coman și-a cerut scuze pentru greșeala sa dar a motivat că nu a putut veni cu modelul Audi pus la dispoziție de club deoarece avea o oglindă exterioară spartă.

Coman a declarat ziarului Bild: „Aș dori să-mi cer scuze clubului și firmei Audi pentru că nu am venit la antrenamente în mașina oficială Audi. Motivul a fost o oglindă spartă la Audi-ul meu. Totuși, recunosc că am făcut o greșeală. Vreau însă să repar această greșeală și voi vizita uzina Audi în Ingioolstadt cât de repede posibil pentru o oră de autografe și pentru a vorbi cu angajații”.

Cluburile germane au fost primele din Europa care s-au întors la antrenamente săptămâna trecută, respectând anumite norme de distanțare socială.

Bundesliga a fost oprită pe 13 martie și este posibil să se reia la începutul lunii mai fără spectatori.

Contractul de sponsorizare al lui Audi cu Bayern Munchen are o valoare de circa 10 milioane USD pe an în care sunt incluse și mașinile acordate jucătorilor dar și o lojă închiriată pe viață pe Allianz Arena.

Audi and bayern Munchen

Audi deține 8,8% din acțiunile clubului și jucătorii poartă sigla Audi pe tricouri.
Audi mai este implicată în sponsorizări cu autoturisme la AC Milan, Real Madrid, Barcelona, Everton.

Adaugati comentariu