Compania Horse a grupului Renault a devenit operațională

1.3 motor Renault

Compania care preia experiența și activele industriale ale grupului Renault în domeniul dezvoltării, producției și furnizării viitoarei generații de sisteme de propulsie termice și hibride, Horse, a devenit activă, oficial, pe 1 iulie 2023.

Oficialii grupului Renault au anunțat astăzi că începând cu 1 iulie, Horse, compania care „preia expertiza și activele industriale ale Renault Group în domeniul dezvoltării, producției și furnizării viitoarei generații de sisteme de propulsie termice și hibride cu emisii scăzute de carbon” a început oficial activitățile pe în industria auto.

Noua companie, al cărei sediu se află la Madrid (Spania), dispune de 9.000 de salariați (foști angajați ai Renault Group), care lucrează în opt uzine cu o capacitate de producție de 3,2 milioane de unități anual. Ea dispune totodată de trei centre R&D, cu o prezență în șapte țări – România, Argentina, Brazilia, Chile, Portugalia, Spania și Turcia.

Așa cum este deja cunoscut, Horse va fi un furnizor global de sisteme de propulsie, dezvoltând tehnologii cu emisii scăzute de carbon. Noua companie va fi furnizor pentru Renault, Dacia, dar și Nissan și Mitsubishi Motors Company. În viitor, ea va putea oferi sisteme de propulsie și altor companii auto. Compania va oferi o gamă completă de tehnologii de cel mai înalt nivel în domeniul motoarelor, cutiilor de viteze, sistemelor hibride (xHEV) și al bateriilor. Sistemele de propulsie Horse vor putea integra toate tipurile existente sau alternative de combustibili sau surse de energie (e-fuel, hidrogen GPL,CNG, etanol, etc.).

„În 2040, vehiculele pe combustie și hibride vor continua să reprezinte peste 50% din vânzările globale. Horse va fi un deschizător de drum pe această piață cu tehnologia și cu soluțiile sale de propulsie cu emisii scăzute de carbon. Pentru noi este o experiență unică și o mare sursă de mândrie colectivă să contribuim la crearea unei companii de o asemenea anvergură. Salariații Horse din întreaga lume sunt pregătiți să facă din această companie o adevărată referință la nivel internațional în domeniul tehnologiei sistemelor de propulsie termice și hibride”, a declarat Patrice Haettel, CEO al Horse.

Marii acționari ai Horse, producătorii auto Geely șI Renault Group vor crea, în săptămânile următoare, așa cum s-a anunţat la sfârșitul anului 2022, o nouă entitate combinând subsidiarele lor specializate în proiectarea și producția sistemelor de propulsie termică (în special Aurobay şi Horse).

Aramco, care a semnat o scrisoare de intenție cu Renault Group şi Geely pe 2 martie 2023, evaluează o investiţie strategică în această nouă companie specializată în tehnologii de propulsie. Investiția Aramco ar urma să susțină creșterea companiei și să contribuie la activităţile cheie de cercetare și dezvoltare privind soluțiile de combustibili sintetici și tehnologiile bazate pe hidrogen de generație următoare. Obiectivul noii companii este să devină liderul viitoarei generații de sisteme de propulsie termice și hibride cu emisii scăzute de carbon.

Noua companie mixtă va oferi sisteme de propulsie și altor constructori de automobile și este deschisă pentru a primi noi acționari și parteneri interesați să colaboreze în domeniul motoarelor termice cu emisii scăzute de carbon.

Datorită acestui proiect, portofoliul combinat al Renault Group și Geely, precum și amprenta geografică a noii companii îi va permite să ofere soluții pentru 80% din piața globală a motoarelor cu combustie internă. Această creștere este generată atât de acoperirea geografică – cu acces la toate piețele din Europa, America Latină și de Nord și China, cât și de complementaritatea produselor, ceea ce permite să fie oferite soluții complete de propulsii cu emisii scăzute și tehnologii bazate pe hidrogen.

Uzinele Horse, Geely și Autobay vor avea împreună capacitatea de a produce anual peste cinci milioane de motoare și sisteme de transmisie. Noua companie va avea o cifră de afaceri de peste 15 miliarde de euro și va dispune de 19.000 de angajați, dintre care 9.000 din cadrul Horse. La nivel global, ea va dispune de 22 situri de producție (uzinele Geely și Aurobay din China și Suedia) și uzinele și centrele R&D ale Renault Group / Horse din România, Portugalia, Spania, Turcia și America de Sud.

Horse este unul dintre răspunsurile grupului Renault la problema decarbonizării zu ajutorul unor soluții de propulsie termică și hibridă. Având experiența Renault, resursele sale umane, tehnologia și uzinele, Horse dezvoltă, produce și furnizează sisteme de propulsie cu combustie internă, sisteme full hybrid și plug-in hybrid, precum și tehnologii aferente motoarelor, cutiilor de viteze și bateriilor.

– Afacerile Renault din România se transformă odată cu apariția companiei Horse

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top