Compania Tesla a fost amendată pentru că poluează!

Uzina Tesla Fremont poluare

Compania Tesla a fost sancționată pentru că uzina sa de la Fremont poluează. Elon Musk trebuie să plătească o amendă în valoare de 139.500 de dolari pentru subtanțele toxice eliberate în aer în zona Palo Alto, California.

Tesla a acceptat pedeapsa și va plăti amenda. Ca să scape de sancțiuni viitoare, oamenii lui Elon Musk trebuie să amenajeze o zonă de panouri solare pe acoperișul construcției, a decis Bay Area Air Qulity Management District, direcția care se ocupă cu managementul aerului din zonă.

Șefii de la Tesla susțin că un mecanism defect din cadrul uzinei a fost cel care a ridicat nivelul de oxid de azot înregistrat între 2013 și 2016. Defecțiunea a fost deja remediată, iar compania se aliniază acum normelor de poluare impuse.

“Deși Tesla dezvoltă vehicule electrice și tehnologii aferente de care California are nevoie pentru a întâmpina încălzirea globală, compania este obligată să respecte condițiile de producție din zonă”, a comunicat Jack Broadent, CEO-ul Bay Area Air Quality Management District.

Tesla nu se află la prima abatere. În 2010, constructorul auto a fost somat să plătească o amendă în valoare de 275.000 de dolari către Agenția Națională de Protecție a Mediului, pentru că funcționa fără un certificate de conformitate care să specifice că modelul său Roadster respectă normele de poluare.

Peste 10.000 de oameni lucrează, la ora actuală, la uzina Tesla din Fremont.

Adaugati comentariu