Comparativ Audi A6 vs. BMW Seria 5 – in numărul următor AutoExpert

În clasa mare BMW și Mercedes-Benz și-au disputat statutul de lider în ultimii ani, avantajați direct de lansarea noilor modele. Am fi vrut un test comparativ care să aducă față în față tripleta germana, dar Clasa E nu a fost de găsit, așa că ne vom „mulțumi“ cu Audi A6 și BMW Seria 5.

Stau și mă uit la aceste două limuzine teutone, una mai gri ca cealaltă și nu pot să nu mă gândesc la un Mercedes-Benz Clasa E argintiu. Fie vorba între noi nu m-ar fi deranjat nici dacă era neagră. Din păcate, după cum o arată și deschiderea Clasa E a reușit să facă rost de o scutire, așa că nu îmi rămâne decât să privesc acest comparativ în tonuri de gri și să îmi întorc privirea în trecutul recent al revistei.

Acum două numere, George a fost arbitrul unui comparativ situat oarecum la polul opus între Jaguar XF și Infiniti M. Concluzia a fost simplă și la obiect, cha-llengerii nemților în segmentul limuzinelor de clasă mare au evoluat de la statutul de cantitate neglijabilă la cel de motiv real de îngrijoare pentru nemți. Nu îl voi contrazice pe George, dar în același timp nici nu mă grăbesc să îi dau dreptate în totalitate.

Uniforma teutonă, oricât de banală ar putea părea dacă ne uităm în parcarea unei multinaționale e încă greu de contestat. Funcționează fără prea multe explicații, e ca un ceas elvețian pe care îl cumperi fără să ceri să îi vezi mecanismul din simplul fapt că proveniența lui reprezintă din start o garanție. În cazul de față garanția o reprezintă emblemele BMW și Audi.Articolul complet in numarul urmator AutoExpert.

Adaugati comentariu