Concept car CITROËN & LACOSTE

Citroen a lansat împreună cu renumitul producător de articole sportive Lacoste, un concept minimalist foarte interesant, care preia idei din filosofiile ambelor branduri.

Doua marci, CITROËN si LACOSTE, un scop comun : de a cultiva curajul, creativitatea si optimismul. In aceasta comunitate de valori s-a nascut conceptul CITROËN LACOSTE. Emblema unui mod de a gandi, a unui stil de viata si chiar a unei posturi, acest concept trimite cu gandul la universul vacantelor si al placerilor. Conceptul reprezinta o abordare simplificata a automobilului, pornind de la principiile de baza, fara a omite insa un anumit grad de rafinament pentru a oferi posesorului
sentimetul de prospetime irezistibila si existenta fara griji.

Conceptul CITROËN LACOSTE afirma si demonstreaza ca exista si alte tipuri de vehicule in afara celor compacte. Sobru, dar sic, elegant si relaxat, acest vehicul dezvaluie la prima vedere o morfologie sportiva : o silueta inaltata, aripi pronuntate si texturate, o falsa portiera minuscula, rotile amplasate in cele patru colturi si jantele tip minge de golf. 

Acest concept nu beneficiaza de un motor puternic, nu prin viteza creeaza senzatii si trairi deosebite pasagerilor Conceptul CITROËN LACOSTE a optat pentru un motor pe benzina in 3 cilindri adecvat pentru a propulsa un vehicul cu asemenea dimensiuni si greutate. Flexibila, economica si ecologica, aceasta motorizare al carei timbru lejer participa la crearea unei atmosfere placute este raspunsul perfect la logica conceptului CITROËN LACOSTE. Conceptul este respectuos fata de mediul inconjurator datorita motorizarii insa si prin alegerea designului. 

 Scaunele sunt imbracate intr-un material alb care aminteste de tricourile polo, simbolul brandului LACOSTE. Bazandu-se pe aceeasi tema, centurile de siguranta se cupleaza in forma decolteului unui tricou polo. Scaunele sunt scoperite cu un bumbac mai rezistent, in forma de franghie, detaliu preluat de la aceeasi marca. Ca in cazul unei garderobe care se compune din mai multe tipuri de materiale, de accesorii si de tesaturi, conceptul CITROËN LACOSTE se joaca cu o gama de culori si materiale.

Tehnologia de la bordul conceptului CITROËN LACOSTE are de asemenea un caracter vesel subliniand paradoxul aparent intre maiestria designului si lejeritatea tonurilor. Conceptul nu are un plafon fix. In locul acestuia regasim o structura in forma de « T » care se extinde catre portbagaj ca o ‚coloana vertebrala’. Indeplinind mai multe functii, aceasta structura este foarte utila pentru accesul la bord si propune un sistem ingenios de adapost pentru pasageri.O capota autogonflabila se desfasoare de-alungul acestei structuri pentru a forma un plafon moale. 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top