Concept de SUV blindat de la un fost designer Rimac

SUV blindat

Designerul Milen Ivanov, care a lucrat în trecut pentru Rimac a imaginat un super SUV blindat care s-ar potrivi foarte bine în Mad Max. Din păcate, deocamdată acesta există doar ca imagine pe calculator. 

Cu siguranță Mel Gibson s-ar fi bucurat să aibă un așa vehicul în seria Mad Max din două motive: este blindat și poate trece cu ușurință peste orice obstacol de pe această planetă.

Armourtruck a fost desenat de Milen Ivanov, un designer bulgar care a lucrat în trecut pentru firme ca Rimac, Vilner și Dreamworks.

Ivanov nu s-a inspirat în designul său din lumea animalelor. El a dorit să creeze un vehicul care să combine puterea pură cu aspectul agresiv.

„Imaginați-vă că opriți acest vehicul în fața unei tonete de înghețată. Cred că Armourtruck s-ar potrivi foarte bine în filme precum Interstellar sau Lost in Space”, spune Ivanov.

Armourtruck Milen Ivanov

La prima vedere acest super SUV blindat pare că ar trece peste orice obstacol dar cum nu este decât un desen pe computer nu există specificații tehnice.

Însă la o examinare mai atentă descoperim câteva lucruri interesante. În primul rând observăm lentilele unor camere de luat vederi care ar trebui să ofere o vedere la 360 grade și imagini ale terenului din jurul mașinii.
Apoi, în față remarcăm troliul elegant integrat și cele două inele de prindere de culoarea cuprului.

Armourtruck Milen Ivanov

Cele patru faruri cu LED amplasate central pe capotă îl fac să arate ca un vehicul selenar. Suplimentar, pe acoperiș. o bară de LED-uri asigură lumină suplimentară.

Fiind un vehicul blindat, geamurile sunt foarte mici. Parbrizul oferă o vizibilitate acceptabilă dar geamurile laterale sunt minuscule și în spate șoferul trebuie să se bazeze pe camera de marșarier care ste plasată foarte sus și asigură astfel o imagine panoramică, foarte bună.

La cum arată, Armourtruck e proiectat pentru cel mai înalt nivel de blindaj, VR14. Priviți doar grosimea ușilor fluture care se ridică electric pentru a permite accesul la interior.

Garda la sol nu e impresionantă, datorită pragurilor laterale dar acestea sunt utile pentru accesul în mașină.

Armourtruck Milen Ivanov

Armourtruck dispune de patru locuri individuale, îmbrăcate într-o combinație de piele cu Alcantara. Tunelul median se întinde până în spate ca la GT-urile de lux. Consola centrală este înclinată și include un ecran tactil format portret iar la baza ei observăm schimbătorul cutiei automate.

În spate se observă două țevi de eșapament, semn că acest vehicul este alimentat de un motor cu ardere internă. Păcat pentru că sub podeaua înaltă ar fi avut loc o baterie de mare capacitate și atunci poate cu siguranță acest SUV blindat și-ar fi găsit loc într-un viitor film de ficțiune.

Adaugati comentariu