Advertisement

Concept electric Renault H1st Vision dezvoltat de Software République

Concept Renault H1st Vision autoexpert.ro

Renault a publicat câteva imagini cu un concept electric numit H1st Vision. Conceptul a fost dezvoltat de către Software République, un consorțiu francez format din Renault, Atos, Dassault Systèmes, Orange, ST Microelectronics și Thales.

Software République a luat ființă în 2021 prin asocierea Grupului Renault cu Orange, producătorul de semconductori ST Microelectronics, Thales și companiile IT, Atos și Dassault Systèmes. Compania franceză are ca scop dezvoltarea de tehnologii inovatoare pentru viitorul mobilității în Europa.

Concept Renault H1st Vision autoexpert.ro

Renault H1st Vision Concept

Compania prezintă astfel primul său concept, ce poartă sigla Renault și numit H1st Vision. Este o evoluție a conceptului Renault Scenic Vision, prezentat de francezi anul trecut. Conceptul actual a fost creat pentru a demonstra 20 de inovații tehnologice printre care se numărăr sistemul de recunoaștere biometrică a proprietarului. În locul cheii, mașina utilizează un sistem de recunoaștere facială pentru a descuia și încuia portierele. Conceptul folosește un sistem de camere video care pot recunoaște proprietarul de la 6 metri distanță.

Concept Renault H1st Vision autoexpert.ro

Conceptul utilizează un sistem audio cu 16 incinte acustice, inclusiv difuzoare în tetiere pentru apeluri telefonice private. Pe lista sistemelor dezvoltate pentru viitor mai există un sistem avansat pentru parcare automată, dar și monitorizarea expresiilor faciale ale celui de la volan. O serie de senzori pot determina dacă șoferul nu se simte bine și poate transmite, cu acordul acestuia, informații către un medic.

Conceptul Renault H1st Vision a fost dezvoltat în doar 6 luni de o echipă formată din 100 de oameni.

Via Renault

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top