Conceptul BMW X7 iPerformance redefinește spațiul

BMW X7 iPerformance (25)

Acesta este Conceptul BMW X7 iPerformance, cel mai mare SUV al companiei, disponibil cu 6 locuri și în versiune hibridă. Noul concept de lux al brand-ului va fi prezentat săptămâna viitoare la Frankfurt.

BMW reduce luxul la esențial odată cu lansarea noului X7: forme simple, elementare, materiale premium, un sistem multimedia de ultimă generație și un nivel de conectivitate venit din viitor. Denumirea iPerformance face aluzie la tehnologia BMW eDrive, care, în tandem cu un motor BMW TwinPower Turbo pe benzină, formează un sistem de rulare hibrid, dinamic și eficient, chiar cu emisii zero.

Conceptul X7 iPerfromance este o avanpremieră a modelului care va ajunge în showroom-uri anul viitor. Proporțiile spectaculoase și imaginea impozantă îi asigură lui X7 o atitudine ultramodernă și dinamică, inconfundabilă, tipică modelelor X, cu linii verticale și muchii clare.

BMW X7 iPerformance (7)GALERIE FOTO

Partea frontală proeminentă prezintă o interpretare nouă a elementelor BMW clasice. Grila de verticală de mari dimensiuni atrage invariabil atenția. Rama şi lamelele sale verticale cu design solid dau senzația că sunt realizate dintr-o singură bucată, desi, la o privire mai atentă, vin cu un contrast interest între suprafețe lucioase și mate. Blocurile optice, alungite și subțiri, cu lumini laser, vin în continuarea grilei BMW. Un X albastru în lumina laser este confirmarea că modelul face parte din familia deja consacrată de SUV-uri de la Munchen. Bara robustă acoperă toată secțiunea inferioară a lățimii frontale, înainte de a se ridica vertical pentru a încadra prizele de aer exterioare aflate în marginea superioară. De această data, elementele specific gamei X, cum ar fi barele trapezoidale şi scutul de protecţie, sunt doar sugerate, acestea fiind discret integrate în tema unei suprafeţe clare şi exclusive.

BMW X7 iPerformance (13)

Din profil, BMW Concept X7 iPerformance este la fel de impozant. Parte frontală aproape verticală, spatele solid, aproape vertical și el, asigură proporții robuste clasice într-o abordare modernă. Liniile înalte ale flancurilor insuflă o imagine atletică. În premieră pentru un X, pasajele roţilor vin cu un decupaj circular, pentru a asigua volum și forță suprafețelor clare.

Conceptul prezentat în fotografiile oficiale este vopsit în nuanța Manhattan metalizat. Jantele de 23 de inch, cu design multi-spoke și inserții optimizate aerodinamic pentru reducerea forței de rezistență, confirmă robustețea modelului. Elementele aerodinamice vizibile din faţă şi din spate asigură, de asemenea, un flux de aer îmbunătăţit în jurul acelor zone ale automobilului şi trimit un mesaj vizual puternic al eficienţei conceptului de propulsie plug-in hybrid.

BMW X7 iPerformance (11)

Din spate, BMW X7 iPerformance este o declaraţie de autoritate şi eleganţă, care nu face decât să confirme spațiul generos de la interior. Stopurile înguste cu semnătură luminoasă nouă și conectate de o bară cromată, separă volumele caroseriei. Lipsesc țevile de evacuare, acest lucru confirmand conceptul de propulsie eco.

Aceeași atitudine continuă și la interior, acolo unde dimensiunile generoase oferă un spațiu inegalabil, nemaîntâlnit vreodată la unul dintre modelele companiei. Linile sofisticate, dar minimaliste, redau senzația de exclusivitate, iar conectivitatea digitală permite transformarea interiorului, în funcție de preferințe, într-un spațiu personalizat rezervat activităților de relaxare sau business. Senzația de spațiu aerisit și luminozitate este accentuat și de acoperișul panoramic cu fascicule de lumini laser.

Cele șase locuri ale SUV-ului,îmbrăcate în piele Smoke White, sunt dispuse pe trei rânduri, iar patru dintre acestea vin cu un design individual exclusiv, cu spătar-scoică. Scaunele sunt asigurate în podeaua automobilului printr-o simplă bară subțire, care economisește spațiu, permițând, în același timp, celor care stau în spate, să se bucure de o zonă aerisită.

BMW X7 iPerformance (17)

O senzația de naturalețe este garantată și de lemnul poros de frasin cu finisare mată, de culoare închisă. Acesta formează un contrast elegant cu elementele din aluminiu mat și lucios.

Comenzile sunt orientate către cel aflat la volan, tipic brand-ului bavarez. Poziția înaltă a scaunelor asigură o vizibilitate imbatabilă. Panoul de bord urmează noul limbaj de design BMW, cu muchii clare și suprafețe de mari dimensiuni, o estetică modernă “redusă la esențial”. Un ecran de 12,3 inch redă panoul de bord, iar display-ul tactil din consola centrală îl completează cu informații relevante, oferind o imagine cursivă și inteligentă. Un nou concept de operare permite utilizarea interactivă a celor două afişaje. Conceptul vine cu elemente din sticlă de cristal parțial iluminată din spate, prezentă pe maneta schimbătorului, pe controller-ul sistemului iDrive și pe butoanele volanului multifuncțional, detalii la care producătorul ar putea renunța pentru versiunea de serie.

BMW X7 iPerformance (24)

Și pasagerii care vor lua loc pe cel de-al doilea rând de scaune vor beneficia de un sistem multimedia personalizat, redat pe monitoare tactile. Prin intermediul BMW Connected, aceștia vor avea acces la servicii digitale cu posibilitate mare de personalizate, cum ar fi alegerea conţinutului de infotainment / birou, cu ajutorul căruia îşi pot face călătoria mai confortabilă, mai distractivă sau mai productivă. Conţinutul poate fi împărtăşit şi cu ceilalţi aflați de la bord. Printr-o simplă atingere a ecranului, pasagerii pot trimite o piesă către sistemul muzical al automobililui, pot expedia un articol interesant către ceilalți pasageri sau pot transfera o adresă din lista proprie în sistemul de navigație al mașinii.

BMW mai pregătește o surpriză la Frankfurt. Producătorul va include noul Seria 8, noul X7, Seria 7, BMW i8 și BMW i8 Roadster într-o categorie distinctă de produse. Modelele de elită se vor individualiza prin prezența logo-ului într-o versiune nouă, în alb și negru, utilizată în premieră cu 100 de ani în urmă, însoțit de numele companiei scris în întregime: “Bayerische Motoren Werke”.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top