Conceptul Citroen Ami One – Informații și fotografii oficiale

Conceptul Citroen Ami One (4)

Conceptul Citroen Ami One este conceptul cu care Citroen sărbătorește 100 de ani de existență. Conceptul vine însoțit de sloganul “Inspirat de tine” și reprezintă o viziune a mobilității viitorului.

Cu o viziune non-conformistă și revoluționară, Citroen se reinventează pentru a reda viziunea sa în ceea ce privește mobilitaea urbană din viitor. Conceptul Ami One oferă o călătorie digitalizată și personalizată, posibilități multiple de conectare.

Conceptul Citroen Ami One (1)

Anunțat de imaginile teaser publicate săptămâna trecută, Ami One poate fi folosit pentru un interval cuprins între 5 minute și mai multe zile. Acesta poate fi folosit și în condiții de închiriere pe termen lung, de la 5 luni la 5 ani. Conceptul se adaptează la preferințele celor aflați la bord și poate fi comandat prin intermedilul serviciilor Free2Move.

Avem de-a face cu un mijloc de transport electric, care poate atinge o viteză maximă de 45 km/h și care beneficiază de o autonomie de100 de kilometri. Energia este stocată în bateria litiu-ion, poziționată sub podea. Odată cuplat la o stație publică de încărcare sau la un Wallbox, Ami are nevoie de 2 ore pentru a se încărca.

Conceptul Citroen Ami One (2)

Citroen promite că la bord se va auzi o voce care nu seamănă cu vocile de robot tipice sistemelor digitale.

Vopsit în Orange Mecanique și cu un logo 2D, cu celebrele Airbumps ale brand-ului din Hexagon, Ami One are o lungime de numai 2,50 m, o lățime de 1,50 m și o înălțime de1,50 m, un look asimetric și inovator. Doar 425 de kilograme cântărește conceptul electric. Francezii mizează pe dimensiunile ultra-compacte în drumul conceptului spre popularitate. Pentru o experiență unică, cei aflați la bord pot deschide acoperișul prin simpla apăsare aunui buton și acționând o bandă albastră.

Conceptul Citroen Ami One (1)

Asimetria de la exterior continuă la interior. Scaunul șoferului este montat pe șine, în timp ce locul pasagerului este fix. Deși foarte compact, Ami One nu duce lipsă de spații de depozitare și este echipat cu o valiză personalizată, coș de cumpărături și geantă de călătorie. Citroen trece în contul său materiale plăcute la atingere.

Adaugati comentariu