Conceptul Lexus LF-30 anticipează primul model electric al companiei

Lexus LF-30 (18)

Conceptul Lexus LF-30 anticipează primul Lexus electric de serie, programat să-și facă apariția în viitorul apropiat. Vehiculul este imaginea viziunii “Lexus Electrified” a companiei.

Primul Lexus electric va fi dezvăluit luna viitoare. Până atunci însă, conceptul Lexus LF-30 propune un model cu forme futuriste și o cabină pregătită pentru rulare autonomă.

Lexus LF-30 (12)

Pavilionul cu geamuri a căror opacitate se poate regla în funcție de preferințe, se întinde din partea frontală până în partea posterioară, aripile sunt robuste, iar farurile înguste formează contururi îndrăznețe.

Modelul poartă nuanța voltaic sky, o combinație de albastru și verde metalizate.

Cabina tip lounge a fost desenată urmând principiul “Tazuna”, care are la bază comuniunea dintre cal și călăreț, similar conceptului “jinba ittai”de la Mazda.  Lexus evită menționarea volanului, numindu-l, în schimb, controller al direcției. Acesta este sincronizat cu head-up display-ul, pentru a crea un spațiu care îi permite șoferului să se concentreze la drum, fără să fie nevoit să-și direcționeze atenția în altă direcție.

Lexus LF-30 (14)

Pentru un confort sporit, scaunele din spate vin cu funcțiile de înclinare, relaxare și alarmă. Un sistem audio Mark Levinson asigură o experiență acustică specială, dar prezintă și o funcție de anulare a zgomotului. Un acoperiș panoramic amplasat deasupra locurilor din spate vine cu ecran SkyGate, care folosete realitate augmentată pentru a reda diferite informații sau imagini, cum ar fi un cer înstelat, video-clipuri sau navigația.

Lexus LF-30 (7)

LF-30 este pus în mișcare de motoare electrice integrate în roți, care, alături de bateria cu poziție joasă, îi asigură un centru de greutate coborât și performanțe superioare. Motoarele dezvoltă împreună 540 de cai putere și un cuplu de 700 Nm. Sunt cifre care fac conceptul să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde. Bateria permite parcurgerea unei distanțe de până la 500 de kilometri între două încărcări.

Lexus promite că până în 2025, toate modelele din gama sa vor fi disponibile și în versiune electrificată.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top