Conceptul Magneto anunță viitorul Jeep Wrangler electric

Jeep a prezentat o serie de concepte printre care și Wrangler Magneto, ce anunță un viitor model Wrangler electric.

Conceptul a fost prezentat înainte evenimentului Moab Jeep Safari, unde în mod tradițional marca americană dezvăluie versiuni unicat derivate din modelele sale.

Jeep Wrangler Magneto anunță versiunea de serie a primului Jeep electric

Jeep Wrangler Magneto este unul dintre cele patru concepte pentru ediția din acest an, alături de o variantă restomod a modellui Jeep Commando din 1968, o versiune modificată a modelului Gladiator și o variantă decapotabilă a modelului Wrangler.

Jeep Commando restomod concept

Conceptul Magneto folosește un motor electric ce oferă performanțe similare cu motorul pe benzină V6 de 3.5 litri Pentastar folosit pe piața americană. Motorul electric oferă 285 CP și 370 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 6.8 secunde.

Jeep Wrangler Magneto folosește o arhitectură electrică la 800 V și o baterie de 70 kWh. Autonomia conceptului nu a fost comunicată.

În mod neobișnuit, conceptul Magneto folosește o cutie de viteze manuală cu șase trepte și un ambreiaj pentru o operare similară cu cea a unui motor termică. Pentru recuperarea energiei prin decelerare, modelul are și o transmisie cu o singură treaptă.

Modelul de serie nu va folosi această soluție, cel mai proabil urmând să adopte o transmisie clasică cu o singură treaptă, specifică pentru mașinile electrice.

Via Jeep

Adaugati comentariu