Conceptul Nissan Arriya – Cum vor arăta modelele Nissan în viitor

Conceptul Nissan Arriya (10)

Conceptul Nissan Arriya este un SUV coupe care anticipează designul viitoarelor modele ale constructorului nipon. Arriya i se alătura unui alt concept inovator, Imk, dezvăluit în această toamnă, la Salonul Auto de la Tokyo.

Designul conceptului nipon este unul simplu, cursiv și sexy, spun japonezii, redând un nou limbaj de design al constructorului. Faruri LED ultra-slim, aripi față evazate, o parte frontală tipică modelelor cu propulsie convențională și logo-ul Nissan iluminat caracterizează look-ul conceptului. Japonezii spun că au înlocuit grila obișnuită cu un “scut” cu aspect tridimensional.

Conceptul Nissan Arriya (3)

Modelul, vopsit în nuanța specială Suisei Blue, măsoară 4.600 mm în lungime, 1.920 mm în lățime și 1.630 mm în înălțime și rulează pe jante de 21 de inci cu cinci spițe. Linia acoperișului este desenată înclinat, pentru a asigura alura de SUV coupe, iar partea posterioară este robustă.

La bord, apare un instrumentar minimalist, cu foarte puține butoane și comutatoare. Atunci când mașina este oprită, acestea dispar în bordul îmbrăcat în piele. Un ecran de 12,3 inci redă funcțiile climatizării și este integrat în bordul cu inserții din lemn, în timp ce instrumentarul de bord dă senzația de continuitate.

Conceptul Nissan Arriya (15)

Designerii de la Nissan au vrut să asigure o atmosferă high-tech, fără să încarce cabina, asigurându-se că cei aflați la bord au senzația că se deplasează cu ajutorul unui covor zburător. Materialele au fost alese cu atenție, pentru a asigura robustețe și o natură practică.

Și Arriya este echipat cu sistemul de asistență ProPilot 2.0, care integrează funcții de rulare autonomă. Atunci când sistemul este activat, nuanțele iluminării interioare se modifică și creează o atmosferă relaxantă.

Conceptul este pus în mișcare de două motoare electrice, care îi asigură tracțiune integrală.

Conceptul Nissan Arriya (11)

Funcții inteligente ca Virtual Personal Assistant și Smart Route Planner simplifică viața la bord. Modelul propune și sistemul de încărcare rapidă CHAdeMO. Portul de încărcare se deschide automat atunci când șoferul se apropie și afișează culori diferite pentru ca acesta să poată observa imediat nivelul de încărcare.

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top