Conceptul SEAT El-Born anticipează primul model electric al companiei

SEAT El-Born (12)

Conceptul SEAT El-Born anticipează apariția primului model electric al constructorului iberic. Este și primul construit pe platforma MEB a Grupului Volkswagen. Conceptul va fi prezentat la Volkswagen Group Night înainte de a ajunge la Salonul Auto de la Geneva.

Este un obicei al celor de la SEAT de a-și numi modelele după regiuni sau orașe din Spania. Astfel, El Born este o localitate în apropiere de Barcelona.

SEAT El-Born (9)

Spaniolii susțin că El-Born a primit cea mai avansată tehnologie de propulsie electrică. Bateria cu o capacitate de 62 kWh a lui El-Born se poate încărca în doar 47 de minute până la 80%. Autonomia maximă este de până la 420 de kilometri. Mașina cu 204 cai putere are nevoie de 7,5 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

Deși cu proporții compacte, conceptul vine cu jante de 20 de inci cu design care avantajează aspectul aerodinamic și asigură frânelor ventilația necesară. Tot pentru aerodinamică, a fost montat și un eleron în partea din spate, care punctează și la impresia artistică.

SEAT El-Born (3)

SEAT a mizat pe maximizarea spațiului la bord, dar și pe orientarea tuturor comenzilor către cel aflat la volan.

El-Born primește și funcții de rulare autonomă și o serie amplă de sisteme de asistență, care pot controla direcția, accelerarea și decelerarea. Intelligent Park Assist este, de asemenea, pe lista de dotări.

SEAT El-Born (4)

În versiune de serie, modelul va fi construit la uzina Zwickau din Germania și va ajunge pe piață în 2020. Până atunci însă, o vedem săptămâna viitoare la Geneva.

Adaugati comentariu