Conceptul Volkswagen Taigun prefigurează viitorul SUV de clasă mică al nemților

Volkswagen Taigun

Expansiunea continuă a conceptului de SUV de oraș a atras atenția grupul VAG, ce intenționează să intre pe segmentul inaugurat anul trecut de crossover-ul Juke.

Volkswagen nu a anuntat in mod direct ca VW Taigun va fi construit pe platforma de clasa mica a lui Polo, dar dimensiunile exterioare si ampatamentul sunt similare, asa ca nu putem vorbi despre o coincidenta.

Designul exterior se incadreaza in noua linie de design Volkswagen, cu un aspect simplu, clar, orientat vadit catre robustete. Desigur, conceptul are cateva elemente de design tipice unui show-car, cu blocuri optice sofisticate si jante cu desen special, care foarte probabil nu vor face trecerea catre modelul de serie.

Taigun este propulsat de un motor pe benzina de noua generatie de 1 l ce beneficiaza de supraalimentare cu turbina, injectie directa si 110 CP. Motorul inca nu este disponibil in gama VW, dar sunt sanse mari sa il vedem cat de curand, deoarece nemtii au nevoie de un concurent pe masura unitatii EcoBoost lansate recent la Ford. Consumul mediu anuntat este 4.5 l/100 km, in conditiile unei valori de cuplu maxim de 175 Nm obtinut inca de la 1.500 rpm.

Interiorul se aseamana pana la un punct cu cel a lui VW up!, in special la nivelul cadranelor de bord si a insertiei din plastic lucios ce domina layout-ul plansei de bord. Cat din formatul lui va putea fi preluat de modelul de serie ramane de vazut, dar faptul ca designerii nu au exagerat cu forme elaborate si dotari high-tech sugereaza o abordare apropiata de modelul de productie.

Cand vom vedea versiunea de productie nu stim, dar in conditiile in care Juke obtine rezultate spectaculoase la vanzari, iar Opel si Chevrolet deja au lansat doi concurenti in acest segment (Mokka si Trax) , Volkswagen nu isi permite sa traga prea mult de timp.

Adaugati comentariu