Concursul de Eleganţă Sinaia revine la Castelul Peleș pe 24 iunie

Concursul de Eleganță Sinaia 2023

Cel mai important eveniment dedicat autovehiculelor de epocă revine la Sinaia pe 24 iunie, după o pauză de trei ani. 42 de automobile şi, în premieră, motociclete, vor fi prezentate în faţa Castelului Peleş.

Cel mai important eveniment din Europa Centrală şi de Est dedicat autovehiculelor de epocă revine pe 24 iunie la Castelul Peleş. De la Dacia Lăstun la Lamborghini Miura, 43 de automobile şi motociclete de epocă vor fi prezentate pe covorul roşu, în faţa Castelului Peleş. Evenimentul aduce participanţi din România, dar şi un număr-record de şapte participanţi din afara ţării – din Bulgaria, Ungaria, Slovenia, Polonia şi Marea Britanie, unii dintre aceştia anunţându-şi deja intenţia să parcurgă şi mai bine de 1000 km pe roţi până la eveniment cu automobile foarte valoroase.

Concursul de Eleganță Sinaia 2023

Organizat cu sprijinul Primăriei Orașului Sinaia, Concursul de Eleganță se va desfășura în fața Muzeului Național Peleș. Castelul Peleş a găzduit două ediţii clasice ale Concursului de Eleganţă, în 1934 şi 1935, iar Castelul încă mai păstrează urmele garajelor regale. Relansat în 2011, Concursul de Eleganţă Sinaia a ajuns la a 10-a ediţie modernă exact în anul în care principalul organizator, Retromobil Club România, aniversează 25 de ani de la înființare.

Concursul de Eleganță Sinaia 2023

Evenimentul are în prim-plan o serie de aniversări importante din partea a doi producători mondiali emblematici: Porsche şi BMW. Aniversarea a 75 de ani de istorie Porsche este marcată de prezenţa unui automobil BMW 356 pre-A, adus din Germania de la Muzeul Porsche, dar şi de o grupă specială în concurs dedicată acestui eveniment. BMW aniversează 90 de ani de grilă dublă cu o grupă dedicată, în timp ce o mică expoziţie marchează centenarul BMW Motorrad.

În juriu va fi prezent și Mario Theissen, fostul preşedinte BMW Motorsport în era participărilor BMW în Formula 1 cu colaborări cu echipele Willliams şi Sauber.

Concursul de Eleganță Sinaia 2023

În a doua zi, Sinaia va găzdui, în premieră, cel mai important simpozion de restaurări de automobile, organizat sub patronajul FIVA. Evenimentul aduce opt invitaţi internaţionali care vor susţine prezentări despre marea provocare din lumea restaurării – echilibrul fragil între conservare şi reconstrucţie, dintre patină şi funcţionalitate.

Program Concursul de Eleganţă – 24 iunie

• 10:00 – 16:00 – Expoziţia automobilelor participante, la Castelul Peleş, Economat şi Castelul Pelişor.
• 10:00 şi 14:30 – Tururi ghidate, cu start de la Carol Gastro Bierhaus.
• 12:00 – 14:30 – Parada pe platoul Castelului Peleş. Automobilele participante vor defila pe categorii prin faţa juriului C.E.S. şi a publicului.
• 17:00 – 18:00 – Turul oraşului Sinaia.
• 18:00 – 19:30 – Festivitatea de premiere. Automobilele vor defila în faţa Casinoului din Parcul Central din Sinaia

Concursul de Eleganță Sinaia 2023

Via Concursul de Eleganță Sinaia

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Renault Trafic E-Tech Electric AutoExpert.ro

Test drive Renault Trafic E-Tech Electric

Renault își electrifică toată gama de vehicule comerciale. Ultimul pas al procesului se numește Trafic E-Tech Electric. L-am testat în Bordeaux, și

Scroll to Top