Condiții pentru a putea conduce o mașină cu volan pe dreapta în România

mașini cu volanul pe partea dreaptă

Vin vremuri grele pentru posesorii de mașini cu volan pe dreapta din România. Aceștia sunt trimiși la cursuri de noua legislație. Numeroase accidente mortale au fost provocate de șoferi de mașini cu volanul pe partea dreaptă.

Mașinile cu volan pe dreapta vor putea fi conduse pe drumurile publice din România doar în anumite condiții.

Legea, care a fost deja adoptată de Camera Deputaților, for decisional, prevede că un șofer poate conduce în România mașini cu volanul pe dreapta dacă îndeplinește următoarele condiții:

  • A urmat cursuri suplimentare de pregătire pentru conducerea autovehiculelor cu volan pe dreapta, cu o durată minimă de 20 de ore.
  • A obținut permisul de conducere într-o țară în care se circulă pe partea dreaptă a carosabilului (Marea Britanie, Malta, Japonia etc.)
  • Folosește oglinzi speciale, periscopice, care asigură o vizibilitate mai bună în partea stângă.

Zeci de accidente mortale au fost provocate, în ultimii ani, de șoferi de mașini second hand aduse din Anglia. Acestea sunt preferate de unii șoferi datorită prețului semnificativ mai mic cu care sunt comercializate la noi în țară.

Mutarea volanului pe partea stângă trebuie să aibă loc într-un service autorizat și presupune modificări complexe, devenind astfel foarte costisitoare.

Adaugati comentariu