Confirmat: Toyota va monta baterii SSD prima dată pe hibrizi

Toyota Prius sistem electric autoexpert.ro

Într-un interviu acordat publicației Autoline la CES 2022, Gill Pratt, șef al Toyota Research Institute, a confirmat: viitoarele baterii SSD vor fi montate în premieră pe un model hibrid. Aceasta se va întâmpla, cel mai probabil, în 2025.

Au apărut noi informații legate de ”fata morgana”. Tehnologia la care toți productorii de electrice aspiră, cea a bateriilor Solid State, va fi introdusă de Toyota în producție, în premieră, pe un model hibrid. Apoi, va fi montată și pe modele electrice.

Baterii SSD Toyota

Mai mult, se pare că nici nu vom aștepta prea mult pentru a o vedea ”în acțiune”. Pratt spune că Toyota plănuiește să apeleze la bateriile solid state în prima jumătate a deceniului. Deci, până în 2025, cel puțin un hibrid Toyota va avea baterii SSD. Sigur, prin ”hibrid”, Pratt înțelege fie full-hybrid, fie plug-in hybrid.

Anul acesta, va debuta a cincea generație a emblematicei Toyota Prius. Drept urmare, aceste baterii ar putea veni la timp pentru un prim update al generației a cincea a acestuia.

Problemă baterii SSD: prețul mare

Toyota deja testează aceste baterii, și, în esență, așteaptă scăderea prețului de producție pentru a le folosi pe vehiculele de producție. Din cauza costurilor, e clar că, prima dată, vor fi confecționate baterii SSD mici. De aceea vor fi preferate hibridele în locul electricelor.

De asemenea, și modelele Lexus vor primi rapid această tehnologie, pentru că sunt mai scumpe și justifică mai bine integrarea acestor baterii costisitoare.

via carbuzz

 

Adaugati comentariu