Consiliul Concurenței investighează piața carburanților

Șoferii beți nu mai pot alimenta

Consiliul Concurenței a demarat o investigație pe piața carburanților, după ce prețul fără taxe al benzinei și motorinei a depășit media UE.

”Mai ales in prima parte a anului trecut, preturile in Romania fara taxe la benzina si la motorina sunt mai mari decat in marea majoritate a tarilor din UE, sunt peste media UE, ceea ce e un fenomen nou. Pentru ca, traditional, in Romania, preturile fara taxe erau putin sub media Uniunii Europene”, a declarat presedintele institutiei, Bogdan Chiritoiu.

Investigația care ar putea dura cel puțin un an își propune să descopere cum s-au format preturile curente si, mai ales, cum s-a transpus directiva europeana privind stocurile obligatorii de carburanti. Autoritatea de concurenta va analiza de ce preturile fara taxe la carburanti au urcat in ultimele luni, depasind media Uniunii Europene.

”Pentru noi este o evolutie surprinzatoare, o sa vedem de ce, de la sfarsitul anului 2016, au crescut preturile fara taxe, care acum sunt usor peste media europeana. Varful a fost in primul trimestru al anului 2016. Acum suntem la un procent peste media UE, deci foarte aproape de media UE. Problema e in curs de rezolvare. Undeva ceva s-a intamplat la inceputul anului trecut”, a mai adaugat seful institutiei.

CITEȘTE MAI MULT PE FLOTEAUTO.RO

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top