Continental România a inaugurat la Iași o nouă investiție de opt milioane de euro

Continetal Iași

Furnizorul de componente și sisteme auto german Continental a inaugurat la Iași un nou corp de clădire care include o zonă de testare pentru sisteme de frânare auto, o parcare supraterană de 210 locuri pentru angajați și un sistem fotovoltaic.

Noua investiție. în valoare de peste opt milioane de euro, a fost finalizată anul acesta și a presupus construirea de noi laboratoare de testare, dispuse pe două niveluri și personalizate în funcție de cerințele sectoarelor de activitate din cadrul grupului Continental.

Zonă de testare este complet echipată cu toată infrastructura necesară pentru a executa teste funcționale pentru sistemele de frânare auto (electricitate, răcire, ventilație, aer comprimat etc.). În plus, la parter au fost amenajate un garaj echipat la cele mai înalte standarde pentru testarea mașinilor prototip, două ascensoare auto și un sistem de testare a frânelor prevăzut cu un sistem de evacuare a fumului.

Aproximativ 150 de ingineri din departamentul Vehicle Dynamics își vor desfășura activitatea în noul centru de testare și vor lucra cu echipamente de ultimă generație precum standuri de testare, camere climatice și de șoc termic, simulatoare de mediu, HIL-uri (Hardware In the Loop), SIL-uri (Software In the Loop). Acestea vor permite simularea condițiilor reale de lucru ale produselor create de companie și validarea noilor sisteme concepute pentru dezvoltarea de tehnologii în direcția megatrendurilor industriei.

„Mă bucur să văd încă un proiect dus la bun sfârșit de colegii mei. Infrastructura clădirii respectă ultimele tendințe în materie de eficiență energetică și sustenabilitate. Acoperișul este complet acoperit cu panouri fotovoltaice care asigură energia electrică pentru stațiile de încărcare a mașinilor electrice, precum și pentru sistemul complet de iluminat. Pe timp de vară, apa caldă este produsă și livrată numai prin utilizarea panourilor solare amplasate pe acoperișul clădirii. (…) Folosim un sistem inteligent de control la distanță a echipamentelor tehnice și un sistem de management al parcării”, a explicat Marian Petrescu, directorul sediului din Iași al Continental.

Totodată, Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România, a declarat că „realizarea de noi tehnologii pentru industria auto este esențială pentru dezvoltarea industriei per se. La Iași creăm impact prin punerea în aplicare a unor idei inovatoare care contribuie la mobilitatea durabilă a viitorului. Continental participă activ la tranziția către o mobilitate fără emisii. Aproximativ o treime dintre cei 19.000 de angajați din sectoarele Automotive, Tires și ContiTech ale grupului din România, dezvoltă în prezent produse, servicii și tehnologii pentru industria auto la nivel mondial. Acestea oferă pasagerilor experiențe unice și confort și prin creșterea autonomiei, siguranței și eficienței, precum și prin conectivitate, automatizare și interacțiune prin intermediul instrumentelor de bord, sistemelor electronice de siguranță pasivă și activă, radare și senzori, anvelope, curele de distribuție, furtunuri pentru inducția aerului, unități electronice și tehnologii inovative software pentru o mobilitate inteligentă”.

Prezentă în Iași din 2006, compania Continental desfășoară activități de cercetare și dezvoltare a tehnologiilor de vârf din industria auto, cu accent pe dezvoltare de software, securitate cibernetică, conectivitate și conducere autonomă. Cei peste 2.000 de specialiști din Iași lucrează la proiecte dedicate orașelor și mașinilor inteligente, capabile să crească eficiența, siguranța și confortul.

Grupul Continental dezvoltă tehnologii și servicii pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania germană cu profil tehnologic fondată în 1871, oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru autovehicule, trafic și transport. Continental a realizat în 2022 o cifră de afaceri de 39,4 miliarde de euro și are în prezent aproximativ 200.000 de angajați în 57 de țări și piețe.

În perioada 1999 – 2022 Continental a investit peste 2,2 miliarde de euro în activităţile sale din România, țară în care sunt prezente toate cele trei domenii de activitate ale companiei. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie la Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are și un centru de distribuţie a anvelopelor în București.

La finalul anului 2022, Continental avea peste 19.000 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni. Conform oficialilor companiei, angajșările vor continua în funcție de viitoarele proiecte.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top