Coridă cu rally rideri – echipajul din România încheie Baja Spain pe locul 9

Baja Spain 2013, etapă înscrisă în Campionatul Mondial de Rally Raid, a celebrat a 30-a ediţie printr-un număr record de participanţi – 74 de echipaje. România a fost reprezentată de echipa Pa&CoValvoline Racing Team, formată din Costel Căşuneanu şi Albert Horn, care s-a clasat pe locul 9 la finalul competiţiei.

Weekend-ul acesta Spania a găzduit o nouă etapă de Rally Raid şi a 30-a ediţie de Baja Aragon. Este o etapă cu tradiţie şi care, prin importanţa sa, a adus la start nume grele din acest sport. Pe lista de inscrieri s-au regăsit piloţi care au scris istorie în motorsport, aici amintind de Stephane Peterhansel sau Jean Louis Schlesser,dar şi veterani ai aceste etape ca Nani Roma, care a câştigat până acum de 7 ori această competiţie. România a fost şi ea prezentă la Baja Spain 2013 prin echipajul Pa&CoValvoline Racing Team, format din Costel Căşuneanu şi Albert Horn, care au concurat pe un Mitsubishi.  Vineri, prima zi a competiţiei, a fost marcată de două evenimente-cheie: deschiderea oficială şi proba superspecială, foarte tehnică, cu o lungime de 6 km (care a şi stabilit ordinea de start pentru sâmbătă).

A doua zi de Baja Spain a adunat în total 360 de km, împărţiti în două probe speciale. La finish-ul primei probe de 157 km Costel Căşuneanu şi Albert Horn se aflau pe poziţi a 18 din 49 şi, adoptând o abordare tehnică a reuşit, la finalul zilei, să urce până pe locul 10 la general. Ziua de duminică şi finalul etapei înseamnă pentruPa&CoValvoline Racing Team clasarea pe locul 9 la general şi locul 4 la clasa T1.1dintr-un total de 74 de echipaje înscrise în competiţie.

“Este un rezultat prognozat, care însă a fost dificil de atins atât prin prisma noului traseu, cât şi a celor mai valoroşi piloţi din Rally Raid prezenţi în concurs. Au fost 3 zile în care am alergat mai mult de 700 de km în regim de probă specială, plus alte câteva sute de transfer între probe. Pe cât de obositor, pe atât de incitant! Importanţa acestui raliu a adus la start spuma piloţilor din Rally Raid, de aici şi lupta foarte stransă şi dinamica în clasament – cu urcări şi coborâri spectaculoase, iar din cele 74 de echipaje doar 24 au reuşit să termine cursa” a declarat Costel Căşuneanu.

La final, podiumul Baja Spain 2013 era format din: Nani Roma, care câştigă astfel pentru a 8-a oară această etapă, Orlando Terranova pe poziţia a 2-a, în timp ce ocupantul locului trei este StephanePeterhansel. Toţi 3 piloţii clasaţi pe podium au concurat la bordulunor autoturisme MINI ALL 4 Racing.

Credit Foto: MCH Photo

Adaugati comentariu