Coronavirus: Salonul Auto de la Paris a fost anulat

Lista evenimentelor auto anulate din cauza pandemiei de coronavirus SARS-COV-2 pare să nu se mai termine. După ce ieri, organizatorii americani au anunțat anularea Salonului Auto de la Detroit, a venit rândul europenilor să anuleze și Salonul Auto de la Paris.

Programat pentru 1-11 octombrie 2020, Salonul Auto de la Paris este cea mai recentă victimă a pandemiei de coronavirus care a paralizat întreaga lume. După ce ieri am aflat că organizatorii Salonului Auto de la Detroit, care ar fi trebuit să aibă prima sa ediție de vară, au decis să anuleze evenimentul, acum a venit rândul europenilor să anuleze și Salonului Auto de la Paris.

„Având în vedere gravitatea crizei care afectează industria auto, suntem forțați să anunțăm că nu vom fi capabili să păstrăm Salonul Auto de la Paris în actuala formă la centrul de expoziții Porte de Versailles pentru ediția din 2020”, menționează organizatorii într-un comunicat de presă.

Salonul Auto de la Paris ar fi trebuit să fie scena pe care Dacia urma să prezinte noile generații ale modelelor Sandero și Logan.

Rămâne de văzut ce modalitate va alege Dacia pentru a lansa noua generație Dacia Logan/Sandero.

Citește toate detaliile despre noua Dacia Sandero 

Organizatorii francezi au precizat însă că o serie de evenimente conexe cu Salonul Auto vor fi păstrate și se vor desfășura: Movin’On pentru mobilitate și Smart City pentru proiecte dedicate orașelor inteligente.

Deși luna octombrie pare departe, organizatorii Paris Motor Show au decis să renunțe la eveniment atât din cauza efectelor pandemiei de coronavirus cât și din cauza problemelor cu care se confruntă majoritate constructorilor auto. Aproape toți constructorii auto au uzinele închise și producția oprită din cauza pandemiei.

După anularea Salonului Auto de la Geneva și acum a celui de la Paris, anul 2020 va intra în istorie ca primul an în care nu a fost organizat nici un salon auto de importanță majoră.

Adaugati comentariu