B1.ro – Coronavirusul ‘lovește’ grav în industria auto

Rabla

Vânzările mașinilor în China au scăzut drastic din cauza epidemiei de coronavirus. Vânzările pe plan mondial au scazut.

Covid-19 afectează grav și vânzările Dacia.

Te-ar putea interesa si:

Fiat 500 electric – informații și fotografii oficiale

Citește continuarea AICI

Coronavirusul abreviat CoV, este o subfamilie de virusuri cu formă variabilă, sferică sau ovoidală, pleomorfă, diametrul de 120-160 nm, având un înveliș extern pe care se află niște proeminențe glicoproteice, numite spicule (peplomere), foarte lungi (24 nm), pedunculate, cu extremități rotunjite, bulboase, aranjate în așa fel încât, la microscopul electronic, dau aspect de coroană solară (de unde și denumirea de coronavirusuri). 

Coronavirusurile se transmit direct pe cale respiratorie

Coronavirusurile sunt foarte răspândite în natură. La om, au o mare afinitate pentru macrofage, epitelii respiratorii și enterice, producând peste 1/3 din rinofaringite și alte afecțiuni respiratorii (mai ales toamna și iarna), gastroenterite și o formă particulară a sindromului respirator acut sever (SARS).

Sunt al doilea grup viral, după rinovirusuri, responsabil de inducerea rinofaringitelor, răcelii comune la om. La sfârșitul lui decembrie 2019, a fost descoperit un nou coronavirus 2019-nCoV (SARS-CoV-2) în Wuhan, China, care provoacă o pneumonie severă cu mortalitate ridicată. Bolile oamenilor și animalelor provocate de coronavirusuri sunt numite coronaviroze.

Coronavirusurile se transmit direct pe cale respiratorie (prin picături) sau fecal/orală. Nu există un tratament antiviral specific sau preventiv (vaccin) în infecțiile umane cu coronavirus, tratamentul fiind numai simptomatic.

Sursa

Adaugati comentariu