Corvette break? Sigur, de ce nu?

Callaway Aerowagen

Moda caroseriilor shooting brake prinde excelent în ultima vreme. Recent, Ferrari a prezentat GTC4 Lusso, iar acum americanii de la Callaway modifică un Corvette, transformându-l în AeroWagen.

Deși prototipul a fost prezentat acum trei ani, de azi mașina poate fi comandată, urmând să apară pe șosele în ultima parte a anului. Modelele care pot fi aduse de la stadiul de coupe la cel de shooting brake sunt Stingray, Z06 și vârful de gamă, Callaway.

Mai mult, dacă dețineți un Corvette coupe, Callaway îl poate modifica fără să fie nevoie să cumpărați unul deja asamblat. Singura problemă este că trebuie să-l plimbați până-n California. Ce aduce nou varianta AeroWagen? În primul rând, un aspect mai interesant și o reducere a coeficientului de rezistență la înaintare față de varianta coupe. Apoi, un spațiu pentru bagaje semnificativ mărit și un nou plafon din fibră de carbon, pentru o greutate redusă și un centru de greutate coborât. Teoretic, mai aduce și un minus de 23.000 USD la buget, sumă ce reprezintă prețul care fusese anunțat la prezentarea din 2013 pentru conversie. Deși prețul actual nu este cunoscut, ne așteptăm să fie mult mai mic.

Ce păstrează noua variantă? Numărul de locuri, numărul de uși și toate panourile din spate ale variantei coupe. Da, toate panourile spate și pentru că noua variantă utilizează balamalele și mecanismele de etanșare ale modelului original, proprietarul poate reveni oricând la varianta coupe fără a se observa vreo urmă de modificare.

Adaugati comentariu