Countryman – cel mai sigur model din gama MINI

Noul model crossover de la MINI a primit calificativ maxim la testul de impact Euro NCAP.

MINI Countryman intră într-o nouă dimensiune în ceea ce priveşte plăcerea condusului – spaţiu pentru cinci pasageri. Primul model MINI cu patru uşi şi un hayon larg a primit calificativul maxim, cinci stele, la ultimele teste de impact EuroNCAP şi este primul model al gamei testat după noile standarde EuroNCAP (mai stricte, intrate în vigoare în 2009). Cu un rating de 84% pentru protecţia pasagerilor, 83% pentru protecţia copiilor, 63% pentru pietoni şi 71% pentru sisteme de siguranţă, noul model poate fi considerat cel mai sigur MINI din istorie.

În cazul unei coliziuni frontale la o viteză de până la 64 km/h,  una dintre etapele principale ale testului de impact EuroNCAP, celula pasagerilor de la MINI Countryman s-a dovedit a fi extrem de stabilă. Indiferent de dimensiunile pasagerilor sau de poziţia ocupată, deformările au prezentat un risc deosebit de mic de accidentare. MINI Countryman a primit numărul maxim de puncte pentru protecţia pasagerilor la coliziune din lateral, în timp ce comisia de verificare a considerat că este foarte redus şi riscul de accidentare a vertebrelor cervicale în situaţia unui impact din spate. 

Rezultatele testului de impact au fost la fel de bune şi când s-a luat în discuţie utilizarea sistemelor de prindere a scaunelor pentru copii cu vârsta de până la 18 luni, respectiv până la trei ani. Atât în cazul unei coliziuni frontale, cât şi al uneia din lateral, senzorii au înregistrat o poziţie stabilă şi o mişcare minimă a capului în momentul impactului.

Printre echipamentele care asigură protecţia pasagerilor aflaţi în interiorul unui MINI Countryman se numără airbagurile frontale şi laterale, airbagurile cortină pentru cap care acoperă ambele rânduri de scaune, centurile de siguranţă cu trei puncte de prindere pentru toate scaunele şi sistemul ISOFIX de prindere a scaunelor pentru copii la locurile din spate.

Scaunele faţă au centuri pretensionate şi limitatoare de forţă, în timp ce coloana de direcţie de la MINI Countryman dispune şi ea de un element de deformare. Structura caroseriei, sistemele de prindere şi electronica de securitate sunt coordonate perfect pentru a minimiza consecinţele oricărui tip de coliziune.

Tehnologia care contribuie la siguranţa activă a modelului MINI Countryman include Dynamic Stability Control (DSC / Control Dinamic al Stabilităţii) ca echipare standard. Acest sistem cuprinde nu doar ABS, ci şi distribuţie electronică a forţei de frânare (EBD), Cornering Brake Control (CBC / Control al Frânării în Viraje), Brake Assist (frânare asistată) şi Hill Assist (asistare la plecarea din rampă). Ca dotare standard MINI Countryman dispune şi de indicator runflat.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top