Coupe-ul suprem BMW: Seria 4 Concept

Cea mai recentă generaţie BMW Seria 3 Coupé şi Cabriolet este lider mondial în acest segment exclusiv. Se poate spune chiar că l-a definit prin design, dinamică şi eficienţă. Acum, prin prezentarea BMW Concept Seria 4 Coupé, a patra generaţie a modelului coupé sport de clasă medie, BMW doreşte să se impună încă o dată în această categorie de automobile atât de spectaculoasă.

BMW Concept Seria 4 Coupé adaugă o nouă dimensiune calităţilor BMW Seria 3 Coupé în privinţa esteticii, dinamicii şi eleganţei. „4” nu numai că reprezintă începutul unui nou ciclu, ci înseamnă şi apogeul unei curbe de dezvoltare. BMW a oferit noului model propriul său caracter individual şi un design independent – astfel, „4” a fost transformat într-o prescurtare a segmentului ca estetică şi farmec dinamic.

Cel mai nou membru al nomenclatorului creat de BMW pe baza tradiţiei deschisă de coupé-urile din BMW Seria 6 şi BMW Seria 8, „4” se evidenţiază prin sportivitatea mai mare, nivelul ridicat de exclusivitate şi o diferenţiere mai clară de gama BMW Seria 3.

La exterior se remarcă pasiunea pentru proporţiile ideale de coupe şi, în acelaşi timp, specifice pentru limbajul de design BMW: volumele arcuite sunt împinse spre înapoi, către roţile care asigură propulsia. În interior, experienţa BMW Individual, calitatea fabricaţiei şi materialele alese cu atenţie sunt combinate pentru a crea o ambianţă deosebită. Rolul BMW Individual în dezvoltarea BMW Concept Seria 4 Coupé subliniază preocuparea pentru calitate şi exclusivitate, trăsăturile definitorii pentru programul de personalizare al mărcii.

Dimensiunile BMW Concept Seria 4 Coupé conferă automobilului o prezenţă impunătoare. Ampatamentul (2.810 mm) este mai lung cu 50 mm decât cel al actualului Seria 3 Coupé, în timp ce ecartamentul faţă a fost extins cu 45 mm (1.545 mm), iar cel spate cu 80 mm (1.593 mm). Cu o lăţime de 1.826 mm, BMW Concept Seria 4 Coupé este mai lat cu 44 mm decât predecesorul său, linia acoperişului este coborâtă cu 16 mm (1.362 mm) şi este şi mai lungă (4.641 mm) – toate acestea duc la proporţii dinamice excepţionale.

Caracterul sportiv al BMW Concept Seria 4 Coupé continuă şi în designul extins în jos al spatelui. Liniile orizontale proeminente şi stopurile extinse, poziţionate mult spre exterior, atrag şi mai mult atenţia asupra pasajelor puternice ale roţilor şi a ecartamentului lat. Designul lunetei are efectul de micşorare a spatelui maşinii şi conferă caroseriei, ca întreg, un aspect şi mai puternic. De asemenea, umerii laţi ai maşinii sunt etalaţi cu claritate.

Interior de o frumuseţe subtilă
În interior, BMW Concept Seria 4 Coupé urmează reţeta tradiţională BMW, care combină sportivitatea şi stilul exclusivist. Interiorul învăluie conducătorul în stilul specific BMW, orientat spre cel de la volan. Cele mai importante butoane de control sunt grupate ergonomic în linii orizontale, în jurul conducătorului pentru ca toate funcţiile să îi fie la îndemână acestuia.

Dezvoltate de BMW Individual, culorile şi designul materialelor de la BMW Concept Seria 4 Coupé sunt adaptate după geometria interiorului. Echiparea în două nuanţe, Black şi Schiaparelli Brown, reprezintă o demonstraţie eficientă a interacţiunii formelor în partea din faţă a habitaclului, iar cusăturile uşor contrastante adaugă o amprentă nouă suprafeţelor acoperite cu piele. Această echipare exclusivă, cu piele tratată cu substanţe sustenabile, reprezintă o dovadă convingătoare a sentimentului natural şi a texturii moi, precum şi a procesului ecologic utilizat.

Adaugati comentariu