Covorașele auto – 3 criterii esențiale pentru a le alege pe cele mai potrivite pentru mașina ta

Covorase

Dincolo de partea estetică, menținerea curățeniei în interiorul mașinii este un mod de a-ți proteja sănătatea, mai ales dacă îți petreci mult timp la volan. În plus, în cazul în care te gândești să vinzi automobilul la un moment dat, vei avea mai multe șanse să obții un preț bun dacă l-ai întreținut corespunzător.

Poate că ți se pare un detaliu nesemnificativ, însă dacă vrei ca mașina ta să se mențină curată și să aibă un aspect plăcut, ar trebuie să te preocupe inclusiv alegerea covorașelor auto. Acestea sunt ideale pentru a proteja podeaua mașinii tale împotriva petelor, a lichidelor și a murdăriei.

Când vine vorba despre acest tip de accesorii auto, opțiunile sunt numeroase, însă nu toate sunt potrivite pentru mașina ta. Așadar, cum alegi covorașele auto? Iată principalele trei criterii care să te ajute sa iei cea mai bună decizie de cumpărare!

Materialul: cauciuc versus mochetă

Covorașele auto pot fi confecționate din cauciuc sau dintr-un nylon mai rezistent. Desigur, fiecare dintre cele două variante prezintă plusuri și minusuri pe care este bine să le cunoști înainte de a decide să cumperi un anumit tip de produs.

Pe de-o parte, preșurile auto cauciucate sunt mai practice și mult mai utile mai ales toamna și iarna, atunci când apa de ploaie, respectiv zăpada, își fac simțită prezența pe carosabil. De regulă, un set de covorașe auto de calitate, din cauciuc, beneficiază de borduri cauciucate și ele, care împiedică pătrunderea apei sau a murdăriei către mocheta mașinii. De asemenea, ele capătă un plus la capitolul întreținere, fiind ușor de curățat sub jet de apă, uscându-se foarte rapid. Totuși, un mare dezavantaj al preșurilor auto din cauciuc este acela că există riscul ca ele să aibă un miros foarte intens, ce poate deveni deranjant. Poți evita să te confrunți cu această problemă investind într-un set de covorașe auto la preț avantajos și de o calitate foarte bună.

 

Pe de altă parte, covorașele stil mochetă par să fie preferate de către șoferii care conduc mașini elegante, tocmai datorită faptului că aceste accesorii sunt considerate mai atractive din punct de vedere al designului. În același timp, aceste covorașe creează un suport moale pentru picioare, ceea ce se poate traduce printr-un plus de confort. Totuși, ele nu se curăță la fel de ușor ca cele din cauciuc și nici nu oferă o protecție foarte bună împotriva umezelii. Covorașele din nylon sunt ideale, însă, pentru sezonul estival, deoarece mențin praful mai bine decât cele din materiale cauciucate. Aceste accesorii necesită a fi reîmprospătate constant cu ajutorul produselor dedicate.

 

Configurația: preșuri auto dedicate sau universale?

 

Configurația preșurilor auto este un alt criteriu esențial pentru a face cea mai bună alegere pentru mașina ta. Înainte de toate, trebuie să știi că producătorii de astfel de accesorii pun la dispoziția șoferilor preșuri auto dedicate, care au specificații diferite în funcție de modelul mașinii, dar și covorașe universale. De cele mai multe ori, cea de-a doua opțiune este și cea mai accesibilă din punct de vedere al costurilor, însă nu este întotdeauna și cea mai inspirată. În timp ce produsele din această categorie au dimensiuni standardizate, astfel încât să se potrivească pentru majoritatea tipurilor de automobile, cele dedicate sunt special concepute pentru a se integra perfect în interiorul mașinii. Dacă optezi pentru covorașe auto dedicate, ține cont de modelul mașinii tale și, în plus, nu uita să verifici dimensiunile.

Fiabilitatea – alte detalii care contează

Foarte important este ca preșurile care îți accesorizează podeaua mașinii să fie fiabile. Pe lângă rolul estetic și de protecție pe care îl au, ele contribuie și la crearea unui anumit grad de siguranță în timpul șofatului. Astfel, optează pentru modele de covorașe auto care au suprafața granulată, pentru a preveni alunecarea. Ideal este ca acestea să aibă și un sistem de prindere, pentru mai multă stabilitate.

În plus, în cazul seturilor de covorașe auto cu caracteristici specifice în funcție de tipul mașinii, verifică dacă piesa creată pentru locul șoferului este decupată în zona pedalelor și dacă prezintă întăritură în zona călcâiului.

Sfatul nostru este să alegi întotdeauna seturi de covorașe auto formate din patru piese. În acest mod, vei crea un design uniform în mașina ta.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top