Crăciun în Bucovina, un tărâm de poveste

Mai sunt câteva zile până la Crăciun, sărbătoarea cea mai frumoasă din an. Iar cel mai frumos loc în care-ți poți petrece sărbătorile de iarnă este zona Bucovinei, unde tradițiile și obiceiurile încă se respectă, și magia Crăciunului este unică.

Sărbători de poveste în Bucovina

Se spune că în Bucovina, masa din Ajunul Crăciunului trebuie să conțină 12 feluri de mâncare și că nimeni nu trebuie să se atingă de ele până când nu vine preotul să le sfințească. Bucatele tradiționale delicioase preparate din carne de porc, cum sunt șunca, cârnații, drobul, toba, sarmalele, friptura, salata de boeuf, nu lipsesc de pe masă.

De asemenea, este locul în care te poți reîntoarce la copilărie când vezi prin sate cum se merge cu colindul din casă în casă copiii anunțând nașterea lui Iisus Hristos sau cu Steaua, cum cei mici se dau cu sania, fac oameni de zăpadă și se bucură de fiecare clipă.

Citeste continuarea articolului aici.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top