Crash test extrem pentru Volvo: mașini aruncate de la 30 metri înălțime

Suedezii de la Volvo au aruncat în gol câteva mașini de la o înălțime de 30 metri. Este un crash test extre  pentru a testa limitele siguranței auto și pentru antrenamentul echipelor de intervenție.

Volvo a aruncat în gol 10 automobile din gama sa pentru a crea un crash test extrem. Motivul acestei acțiuni este antrenamentul echipelor speciale de intervenție.

Membrii echipelor se antrenează constant pe automobile Volvo ce au fost folosite la crash-testele de siguranță, dar pentru a recrea și accidentele produse la viteze mari, Volvo a decis să arunce în gol de la o înălțime de 30 metri câteva mașini.

Pentru a face acest lucru, Volvo a folosit o macara de mare tonaj cu care a suspendat pe rând fiecare automobil la o înlălțime de 30 metri înainte ca acesta să plonjeze în gol. Impactul rezultat este similar cu cel care apare în urma accidentelor produse la viteze mari cu obstacole de mari dimensiuni: camioane sau obiecte de pe marginea drumului.

În urma unui astfel de accident, pasagerii din automobile vor fi cel mai probabil în stare critică. Este extrem de important ca aceștia să fie scoși și transportați la spital cât mai repede posibil. Pentru a extrage persoanele rănite, echipele de intervenție folosesc un echipament hidraulic numit popular Jaws of Life (un clește de mare putere acționat hidraulic cu care se taie metalul pentru descarcerarea celor prinși în interiorul mașinii).

Specialiștii spun că de la momentul accidentului, extragerea pasagerilor răniți și transportul lor la spital trebuie să aibă loc în maxim o oră.

“Lucrăm în strânsă colaborare cu specialiștii în intervenții în situații de urgență de câțiva ani. Acest lucru se întâmplă pentru că avem același obiectiv: drumuri mai sigure pentru toată lumea. Sperăm că nimeni nu va mai trece prin experiențe atât de dure, dar nu toate accidentele pot fi prevenite. Astfel, este vital să avem la dispoziție metode cât mai bune pentru a salva vieți în cazul unor accidente grave”, spune Hakan Gustafson, din cadrul echipei de cercetare în domeniul accidentelor rutiere de la Volvo.

Volvo a distrus 10 automobile noi prin impactul de la 30 metri înălțime pentru a oferi echipelor de intervenție material pentru antrenament.

Via Volvo, ams

Adaugati comentariu