Creștere pentru Daimler Trucks

Creştere profitabilă pentru divizia Trucks a Daimler. Rata rentabilităţii vânzărilor (RoS) planificată la 8 procente, poate fi atinsă.

Trendul pozitiv din sectorul vehiculelor  comerciale, care s-a confruntat anul trecut cu un declin al mediei de vânzări în jur de 50 de procente, a fost confirmat în cifrele Daimler Trucks pentru al treilea trimestru al 2010. În comparaţie cu rezultatele aceluiaşi trimestru al anului trecut, vânzările “Daimler Trucks” au crescut cu 44%, la 94.800 de unităţi.

Până la sfârşitul lunii septembrie a lui 2010, vânzările totale ale Daimler Trucks crescuseră cu treizeci şi patru de procente, până la 249.000 de unităţi, în comparaţie cu vânzările totale de 185.600 de unităţi din aceeaşi perioadă a anului precedent.

Daimler Trucks preconizează de asemenea o creştere a pieţelor de camioane la nivel global până la sfârşitul anului. Aceasta implică o creştere de cinci procente a pieţei europene, de zece până la cincisprezece procente în regiunea NAFTA, de 50% in Brazilia şi între douăzeci şi treizeci de procente în Japonia.

Andreas Renschler a explicat astăzi în Wörth perspectivele Daimler Trucks şi Daimler Buses în faţa unei audienţe compuse din analişti şi investitori:” Previziunile indică faptul că pieţele globale pentru camioane de mare şi mediu tonaj vor creşte cu opt procente, până la 2.6 milioane de unităţi în perioada dintre 2010 şi 2013. În ceea ce priveşte Daimler Trucks, se pare că vom reuşi în a creşte vânzările cu mai mult de patruzeci de procente, până la peste 500.000 de unităţi în timpul aceleiaşi perioade. Dat fiind acest orizont, rata rentabilităţii din vânzări de 8% este realizabil pentru Daimler Trucks pe tot parcursul ciclului de afaceri.”

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top