Curiozități – Cele mai puternice SUV-uri

Începem cu un top al celor mai puternice SUV-uri, care depășesc 500 CP. Toate sunt SUV-uri germane sau aparțin unor mărci deținute de producătorii germani.

Pe zi ce trece, SUV-urile devin alternative la breakuri și limuzine. Iar această tendință este valabilă și în segmentul SUV-urilor premium, unde luxul și performanțele de top converg către un punct comun de întâlnire. Astfel, s-ar putea explica existența unor SUV-uri cu motoare pe benzină foarte puternice, a căror utilitate este îndoielnică, dar conferă un anume statut social posesorilor săi.

Noi am identificat nu mai puțin de 11 SUV-uri și off-roadere cu puteri care depășesc lejer 500 CP. Sceptrul celui mai puternic 4×4 de pe Planetă în ceea ce privește modelele de serie îi revine lui Mercedes G 65 AMG (276.240 euro). Clasicul și singurul off-roader european după încetarea fabricației lui Land Rover Defender are în versiunea de top G 65 AMG un motor bi-turbo V12 de 5.980 cmc care dezvoltă 630 CP. O cilindree enormă, care aparține mai mult trecutului decât curentului actual de downsize pentru un offroad legendar care se fabrică aproape în aceeași formă din 1979 încoace.

Recordul ar putea fi pus în pericol de viitorul Bentley Bentayga Speed, care se află într-o fază avansată de testare sau de viitorul Lamborghini Urus, primul SUV al lui Lamborghini, care este creditat cu o putere de aproape 700 CP. Alte SUV-uri de lux cu puteri amețitoare sunt așteptate în 2019: Rolls-Royce Cullinan și Aston Martin DBX, având puteri între 570 și 608 CP.

 

Adaugati comentariu