Crossover cu personalitate

Nissan a lansat cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, un crossover plin de personalitate si foarte atractiv, botezat Juke.

Prezentat în premieră la Salonul Auto de la Geneva, Nissan Juke vine să completeze gama Nissan cu un vehicul modern, care va atrage privirile asupra lui multă vreme după ce va fi lansat. Acesta preia elemente de design de la restul gamei, stopurile fiind asemănătoare cu ale coupe-ului 370Z, dar are o personalitate puternică și linii foarte curajoase, inspirate de la conceptul Qazana. 

Automobilul are ca scop în gama Nissan atragerea clienților europeni care vor o alternativă la caroseriile de tip hatchback tradiționale. Acesta se poziționează în segmentul compact, fiind deasupra lui Micra. Dimensiunile lui Juke sunt patru metri lungime, 1.765 mm lățime și 1.570 mm înălțime. 

Noul model va fi echipat cu două motoare pe benzină și unul diesel. Este vorba de motorul 1,6 litri normal aspirat ce dezvoltă 117 CP și de varianta turbo a acesteia care ajunge să dezvolte 190 CP și un cuplu de 240 Nm. Al treilea motor este 1,5 dCi diesel common-rail în varianta de putere 110 CP și 240 NM. Automobilele vor fi echipate fie cu transmisii manuale cu șase rapoarte sau automate cu cinci. 

Pentru versiunea echipată cu motorul pe benzină de 190 CP și tracțiune integrală, Nissan oferă o versiune nouă a cutiei cu transmisie variabilă continuă XTronic. Aceasta are și comandă manuală pentru șase trepte de viteză. Nissan Juke va fi disponibil echipat cu tracțiune integrală, dar și cu tracțiune față. Sistemul AWD electronic beneficiază acum de o tehnologie nouă a distribuției cuplului care a rolul de a îmbunătăți agilitatea și de a reduce subvirarea. 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top