Crossover electric Kia pentru 2021, 11 modele electrice până în 2025

Kia e-Niro

Kia a anunțat „planul S” care prevede lansarea a 11 modele electrice la nivel global până în 2025. Primul model electric din noua generație este un crossover electric Kia care va apărea în Europa în 2021. 

Conform planului S, Kia va lansa 11 modele electrice de nouă generație la nivel global până în 2025.
Primul dintre ele va fi un crossover  construit pe o nouă platformă care promite o autonomie de 500 km și o încărcare rapidă în sub 20 minute. Acesta va fi disponibil în Europa în 2021.

În Europa, fiecare nou model introdus va avea cel puțin o versiune electrificată (mild-hybrid, plug-in hybrid, full hybrid, electric).

Kia promite că noile modele electrice vor avea rețea de 400V sau 800V și că rețeaua de 800V nu va fi disponibilă numai pentru modelele foarte scumpe.

Kia este încurajată în demersul său de creșterea accelerată a vânzărilor de modele electrice. În primul trimestru al lui 2020 Kia a vândut 6.811 unități, cu 75% mai mult decât în aceeași perioadă a lui 2019.
Astfel, vânzările de modele electrice Kia au ajuns la 6% din totalul vânzărilor europene față de 2,9% în primul trimestru din 2019. Acest rezultat se datorează vânzărilor foarte bune ale lui Kia e-Niro și Kia e-Soul.

Citește primele impresii despre Kia e-Soul și e-Niro 

Emilio Herrera, Chief Operating Officer  Kia Motors Europe, comentează: „Multe dintre noile modele electrice Kia vor fi oferite în Europa, care este în prezent punctul central pentru creșterea vânzărilor în întreaga lume. Suntem încurajați de succesul de vânzări al generației noastre actuale de modele electrice e-Niro și e-Soul, care au fost bine primite de cumpărătorii de pe întregul continent. În fiecare din ultimii cinci ani am raportat vânzări în creștere pe segmentul de electrice, iar modelele noastre electrice din noua generație vor accelera în continuare această tendință. ”

Kia are în plan să vândă 500.000 modele electrice la nivel global până în 2026 și țintește un procent de 20% de mașini electrice din totalul vânzărilor în Europa.

Vezi cât costă noul Kia e-Niro 

Adaugati comentariu