Cu 99.000 de unități vândute, Mercedes-Benz Vans a înregistrat cel mai bun prim trimestru din istoria sa

Mercedes-Benz EQT

Divizia de vehicule comerciale ușoare a grupului Mercedes-Benz a raportat atingerea unui record de vânzări în primul trimestru din 2023.

Mercedes-Benz Vans a înregistrat o majorare a vânzărilor cu 12% în primele trei luni ale anului 2023 atingând valoarea de 98.900 de autovehicule livrate la nivel mondial – un rezultat istoric pentru primul trimestru.

Ponderea autovehiculelor comerciale ușoare complet electrice a crescut cu 22%, ajungând la 3.600 de autovehicule. Cota eVans din totalul vânzărilor a crescut și ea la 3,6% (T1/2022: 3,3%). Acest lucru subliniază încă o dată pretenția companiei de a fi un lider în domeniul autovehiculelor comerciale ușoare electrice.

Conform oficialilor diviziei, „în ciuda provocărilor constante în domeniul logistic, Mercedes-Benz Vans a reușit să crească semnificativ vânzările în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut”.

Segmentul de autovehicule comerciale ușoare pentru uz comercial a avut o contribuție semnificativă în perioada ianuarie – martie, cu o creștere de 13%, ajungând la 83.800 de unități.

Autovehiculele comerciale ușoare pentru uz privat au fost vândute într-un număr total de 15.000 de unități, ceea ce corespunde unei creșteri cu 5%. Noua Clasă T, disponibilă din vara anului trecut, și Citan (pentru uz comercial), au convins numeroși clienți din segmentul autovehiculelor comerciale de mici dimensiuni (+89%). În segmentul autovehiculelor comerciale de dimensiuni medii, divizia a înregistrat o scădere de 2%.

Principala piață a fost regiunea europeană cu o creștere de 24% a vânzărilor, până la 65.500 de autovehicule comerciale ușoare. Germania, cea mai mare piață de origine a diviziei, a înregistrat o creștere a vânzărilor cu 20%, ajungând la 23.700 de autovehicule.

– Mercedes-Benz 230 SL – 60 de ani de la debutul modelului original
– Noul concept de showroom Mercedes-Benz MAR20X inaugurat în România

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top