Mercedes-AMG GT4: Cum arată noul coupe cu 4 uși în versiunea de serie

Mercedes-AMG GT4 își dezvăluie tușele finale de design, destinate producției de serie. La scurt timp de la premiera sa, care a avut loc la salonul auto de la Geneva, seducătorul supercar cu patru uși a fost deja surprins în teste.

Fotograful spion de la Autoweek a surprins aceste instantanee în care apare viitorul ‘AMG GT4’. O alternativă practică la modelul AMG GT, noul Mercedes-AMG GT4 va fi o combinație între stilul agresiv al coupe-ului și formatul cu patru uși al lui CLS, fratele mai mare și mai puțin sportiv.

Comparativ cu prototipul expus la Geneva, montantul spate se termină mult mai abrupt, spatele este mult mai coborât, iar stopurile sunt mult mai subțiri și mai lungi. Dacă ne uităm și la partea din față a mașinii, capota pare să fie mai înaltă.

Atunci când punem față în față mașina camuflată și conceptul Mercedes-AMG GT dezvăluit recent, putem vedea că partea posterioară este, într-adevăr, identică. Însă acoperișul nu este la fel de alungit, iar montantul din spate pare complet diferit. Știm că literele LB din numărul de înmatriculare le aparțin celor de la Mercedes-AMG, iar țevile de evacuare agresive și frânele cu discuri de diametru generos par să confirme că acesta este, într-adevăr, un prototip care vine de la Affalterbach.

Mercedes-AMG-GT4-3-1

Presupunând că acesta chiar este prototipul GT4, avem atunci prima imagine a rivalului de la Mercedes pentru Porsche Panamera, într-o versiune apropiată de aceea care va intra în producție. Conceptul este deja unul extrem de avansat, fiind propulsat de un sistem hibrid, care combină un motor V8 bi-turbo de 4.0 litri cu un motor electric, pentru o putere totală de peste 816 CP.

Pentru modelul de stradă, Mercedes-AMG va oferi, cu siguranță, și variante de propulsie convenționale, non-hibride, care vor oglindi spectrul de putere disponibil și în cazul coupe-ului AMG GT, în prezent: 476 CP, 523 CP, 558 CP și chiar 585 CP, pentru modelul de top, GT R. Nu este exclus ca Mercedes-AMG GT4 să beneficieze și de serviciile iterației de vârf a motorului 4.0 V8, creditată cu 612 CP și disponibilă pe recent lansatul Mercedes-AMG E 63.

Tot Autoweek a publicat și două reproduceri grafice ale viitorului Mercedes-AMG GT4, care rafinează liniile extrovertite ale conceptului expus la Geneva, fără a se îndepărta, totuși, prea mult de spiritul ludic al acestuia. În maximum doi ani vom afla adevărul. Versiunea de serie ar trebui să ajungă în showroom-uri în 2019, devenind cel de-al treilea produs dezvoltat în totalitate și comercializat de divizia sportivă Mercedes-AMG, alăturându-se modelelor actuale AMG GT Coupe și Roadster în cadrul gamei.

amg-gt4 (2)

Sursă foto: Autoweek.nl

Adaugati comentariu