Audi Q8: Cum va arăta noul SUV Coupe, în varianta de serie

Audi Q8, viitorul SUV Coupe creat pe baza actualului Q7, a fost prefigurat la Detroit de un concept apropiat de modelul de serie. Cum ar putea, însă, arăta acesta?

Răspunsul vine de la graficianul X-Tomi, care ne prezintă o reproducere grafică extrem de plauzibilă a viitorului Audi Q8. Designerul a înlocuit elemente tipic conceptuale, precum farurile laser sau jantele cu diametru exagerat, rezultatul nefiind deloc mai puțin atrăgător sau agresiv decât conceptul expus la NAIAS.

Noul Q8 este tichetul de intrare Audi în segmentul dominat de BMW X6 și Mercedes GLE Coupe. Modelul de serie va fi poziționat deasupra lui Q7 și a viitorului Q6 e-tron, plasat între Q5 și Q7, în gama Audi.

Tehnic, Q8 și Q7 vor fi înrudite, folosind aceeași platformă modulară MQB. Q8 va avea patru locuri, în loc de șapte, dar dimensiuni similare cu Q7: ampatament de 3,0 m, o lungime de 5,02 m, o lățime de 2,04 m și o înălțime de 1,70 m. Din gama de motorizări, va face parte, încă de la debut, o versiune plug-in hybrid, anticipată de conceptul de la Detroit. Propulsia va fi asigurată de un motor turbo TFSI de 3 litri și 333 CP, cuplat la un motor electric de 136 CP, integrat în carcasa cutiei de viteze automate cu opt trepte. Puterea ansamblului va fi de 450 CP, iar tracțiunea, integrală.

Debutul comercial al versiunii de serie a noului SUV Coupe Audi Q8 este preconizat pentru 2018.

Foto: X-Tomi Design/Facebook

Adaugati comentariu