Cum arată Alfa Romeo Stelvio, în versiunea entry-level

Alfa Romeo Stelvio, primul SUV din istoria casei italiene, a fost dezvăluit cu mult fast la Salonul Auto de la Los Angeles, în straiele versiunii de înaltă performanță QV. Cum arată, însă, fără pachetul aerodinamic dedicat?

Grație agenției de presă italiene ANSA, avem deja un răspuns. Primele imagini cu Alfa Romeo Stelvio în varianta de bază Veloce au fost surprinse cu ocazia ceremoniei de începere a producției noului SUV, la uzina de la Cassino, Italia.

Recunoaștem, să nominalizăm drept model de bază Stelvio Veloce este o ușoară exagerare, fiind vorba despre un SUV cu gene sportive, animat de un turbo de 2 litri și 280 CP, alimentat cu benzină. În gama Stelvio, își va face loc și un diesel de 2,2 litri și 210 CP.

Din fericire, chiar și absența pachetului aerodinamic specific modelului QV, noul Alfa Romeo Stelvio arată la de spectaculos. Designul transpune în mod reușit liniile pline de sex-appeal ale sedanului Giulia pe o caroserie înaltă, tipică pentru un SUV, profilul dinamic afișând inclusiv influențe de origine Maserati.

Interiorul este din nou familiar, layoutul planșei de bord amintind din nou de Giulia, cu aceleași cadrane, scaune și volan cu tentă sportivă și același sistem multimedia cu display de 8,8 inch (standard 6,5 inch) și controller rotativ.

Stelvio QV va fi oferit exclusiv cu transmisie automată cu opt trepte și tracțiune integrală. Sistemul 4×4 Alfa Romeo, intitulat Q4, transmite în condiții normale 100% din cuplu roților din spate, dar poate varia acest raport până la 50/50% față/spate, dacă puntea posterioară pierde aderența. Diferențialul spate include, de asemenea, funcția de torque vectoring între roțile posterioare. Stelvio QV dispune, de asemenea, de frâne ceramice și suspensie adaptivă Chassis Domain Controller.

alfa-romeo-stelvio (3)

Adaugati comentariu